Šport
15 ogledov

Zimska klasika Washingtonu

1/20
Žurnal24 main
Letošnja zimska klasika, ki je bila odigrana na stadionu Heinz Field v Pittsburghu, med domačimi Penguins in Washington Capitals je pripadla hokejistom iz ameriške prestolnice.
NE SPREGLEJTE
V dodanem VIDEU in GALERIJI si lahko ogledate najboljše poteze zimske klasike.

Letošnja zimska klasika med Pittsburgh Penguins in Washington Capitals na Heinz Fieldu (stadion NFL moštva Pittsburgh Steelers) pred 68,111 gledalcev je potekala v dežju, a hokejskih navdušencev ni pustila hladne in to kljub temu, da največja zvezdnika obračuna in tudi lige NHL Aleksander Ovečkin in Sidney Crosby nista blestela. Na koncu je bilo 3:1 za goste iz ameriške prestolnice, čeprav so po suši v prvi tretjini v 23. minuti prvi zadeli domači. Toda zadetek Jevgenija Malkina je že štiri minute kasneje izničil Mike Knuble, nato pa je zablestel Eric Feher. Kandčan je sprva v 35. minuti zadel za vodstvo z 2:1, Pittsburgh pa je dokončno pokopal v 52. minuti, ko je Marka Andreja Fleuryja premagal s strelom iz zapestja. Ob Fehrju je zimsko klasiko v največji meri zaznamoval tudi vratar Washingtona Semjon Varlamov (32 obramb), ki si je z izvrstnimi obrambami prislužil tudi naziv igralca tekme. Odlični ruski čuvaj mreže je večino dela sicer opravil že v prvi tretjini, ko je polovil kar 16 strelov.

Retro dresi
Hokejisti obeh moštev so na klasiki po tradiciji nastopili v tako imenovanih retro dresih. Ovečkinovi so igrali v dresih iz sezone 1974/75, Crosbyjevi pa iz sezone 1967/68.

Fleury uspešnejši od Crosbyja in Ovečkina skupaj
Zimska klasika je bila še bolj zanimiva, ker sta si nasproti stala Ovečkin v dresu Washingtona in Crosby v dresu Pittsburgha. No, velika zvezdnika sta nekoliko zatajila in ostala brez točk. Zanimivo, da je celo vratar Pittsburgha Fleury zbral več točk kot prva zvezdnika lige NHL, saj je podal pri edinem zadetku svojega moštva. "Pogoji za igranje so bili dobri. Igrati hokej pred tolikšnim številom gledalcem je neverjeten občutek," je bil kljub porazu zadovoljen Crosby. Tudi njegov veliki rival na drugi strani je bil navdušen nad vzdušjem, ki je vladalo na zimski klasiki: "Ne morem si predstavljati, kako je nogometnim igralcem, ki vsako tekmo igrajo pred tako velikim številom gledalcev. To je neverjetno."

Staal prvič po maju

Pittsburgh ima kljub porazu vsaj en razlog za veselje. Po daljši odsotnosti se je na ledeno ploskev vrnl izvrstni Jordan Staal. "Počutim se odlično, sicer tudi ne bi igral," je ameriškim kolegom zaupal 22-letni center, ki je počival vse od maja.

Tretji zaporedni poraz kraljev

Na prvi januar so na led zadrsali tudi hokejisti Los Angeles Kings, ki pa se srečanja proti San Jose Sharks ne bodo radi spominjali, saj so klonili še tretjič zapored (0:1). Junak je bil Devin Setoguchi, ki je ravno na dan tekme praznoval svoj 24. rojstni dan, Anttin Niemi pa je še devetič v karieri ostal nepremagan. Finec je ubranil vseh 29 strelov proti njegovim vratom, med drugim tudi dva našemu Anžetu Kopitarju.

Liga NHL:


Washington Capitals : Pittsburgh Penguins 3:1 (zimska klasika)
Malkin (23); Knuble (27), Fehr (35, 52)

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 0:1
Setoguchi (39)

Buffalo Sabres
: Boston Bruins 7:6 - po kazenskih strelih

Ottawa Senators : Toronto Maple Leafs 1:5

Carolina Hurricanes : New Jersey Devils 6:3

Tampa Bay Lightning : New York Rangers 2:1 - po podaljšku

Edmonton Oilers : Calgary Flames 1:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.