Šport > Zimske olimpijske igre 2018
4305 ogledov

Zvezdnik ZOI delil fotografijo s Pahorjem

Borut Pahor, ZOI Stanko Gruden/STA
Predsednik Slovenije požel pozornost zaradi stiska rok z olimpijcem.

Predsednik Borut Pahor se je ob obisku slovenskih športnikov na zimskih olimpijskih igrah v Pyeongchangu srečal tudi z eksotičnim športnikom iz Tonge Pito Taufatofujem. Ta je na družbenem omrežju Instagram objavil fotografijo, na kateri se rokujeta in zraven pripisal, da je predsednik Slovenije prizemljen in prijazen.

Taufatofua, ki je s fotografijo do zdaj zbral že več kot 4600 všečkov, je pripisal, da se ob srečanju s slovenskim predsednikom drži uradnega protokola. S tem je bržkone mislil na to, da se je oblekel v športna oblačila.

Taufatofua namreč bolj kot po svojih športnih dosežkih slovi po tem, da na olimpijskih slovesnostih nastopa z razgaljenim in naoljenim zgornjim delom telesa. Prvič se je tak pojavil pred dvema letoma na odprtju olimpijskih iger v Riu de Janeiru, isto je ponovil tudi na odprtju iger v Pyeongchangu 9. februarja, ko se je živo srebro spustilo krepko pod ničlo.

Zanimivo, da Pahor, ki je znan po objavljanju fotografij na družbenih omrežjih z različnimi znanimi osebnostmi, fotografije s tokratnega srečanja zaenkrat ni objavil.

Predsednik republike se na obisku Južne Koreje mudi od sobote. Začel je z obiskom olimpijskih iger v Pyeongchangu, kjer si je med drugim ogledal nekaj tekem in se srečal z nekaterimi slovenskimi športniki, nato je v Seulu sledil uradni del obiska. To je prvi uradni obisk kakšnega slovenskega predsednika v Južni Koreji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.