Šport > Zimski športi
15 ogledov

20. mesto ogrevanje pred soboto

Petri Majdič se ni izšlo po načrtih. Žurnal24 main
Ruski Rjabinsk ta konec tedna gosti tri tekme svetovnega pokala v teku na smučeh. 10-kilometrski tek je v petek dobila Marianna Longa. Petra Majdič je končala na 20. mestu.
 

Rjabinsk, 10 km prosto (Ž)

1. M. Longa (ITA) 25:22,6
2. A. Follis (ITA) + 0,4
3. S. Böhler (NEM) +1,6
20. P. Majdič (SLO) +20,6

V Rjabinsku se je začel vikend treh tekem teka na smučeh za točke svetovnega pokala. Na prvi tekmi je Slovenijo zastopala le Petra Majdič, trenutno drugouvrščena v skupnem seštevku. V petek dopoldne je opravila s prvim od treh nastopov, in sicer je bila na 10 kilometrov v prosti tehniki 20. Prvi nastop se ji torej ni posrečil, saj je pričakovala uvrstitev med deset. Zmagala je Italijanka Marianna Longa, drugo mesto je pripadlo njeni rojakinji Arianni Follis, tretja pa je bila Nemka Stefanie Böhler. Razlike med najboljšimi so bile minimalne, tudi Majdičeva je zaostala le 20 sekund. Petri se bosta v soboto na sprintu v prosti tehniki pridružili še Katja Višnar in Vesna Fabjan. Poleg izjemne Majdičeve trener Ivan Hudač pričakuje dober rezultat tudi od Fabjanove, morda tudi uvrstitev med najboljših 12. V nedeljski dvojni zasledovalni tekmi bo na startu zopet le Majdičeva.

Tekačice in tekače je na severu Rusije pričakala prava zima, tek pri mrzlih -11 stopinjah Celzija je še dodatno oteževalo sneženje. Na zahtevni progi s številnimi vzponi in spusti so v skupinskem startu imele nekaj prednosti lažje tekmovalke, ki so ponujeno priložnost znale izkoristiti. V moški konkurenci je v takih razmerah na 15 kilometrov prosto slavil nemški smučarski tekač Tobias Angerer, ki je bil nazadnje najboljši marca 2007. Drugo mesto je osvojil Francoz Jean Marc Gaillard (+0,7), tretji pa je bil Belorus Sergej Dolidovič (+1,0). Slovenci niso nastopili.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.