Šport > Zimski športi
30 ogledov

Albrecht premagal načeto progo

Daniel_Albrecht_Reuters (1) - main Žurnal24 main
Zmagovalec četrtega letošnjega veleslaloma svetovnega pokala v alpskem smučanju je Švicar Daniel Albrecht. Aleš Gorza je bil 36., Bernard Vajdič je odstopil.
 

Alta Badia, veleslalom (M)

1. D. Albrecht (ŠVI) 2:32,71
2. I. Kostelić (HRV) +0,12
3. H. Reichelt (AVT) +0,33
36. A. Gorza (SLO) +3,16
B. Vajdič (SLO) odstop

Švicar Daniel Albrecht je zmagi na uvodnem veleslalomu v Söldnu dodal še eno. Najboljši je bil tudi na veleslalomu v Alti Badii , kjer je premagal rojaka Didierja Cucha , vodilnega po prvi vožnji, Ivico Kostelića , ki je bil med tistimi, ki so najbolje izkoristili drugi nastop, in načeto progo, ki je številne smučarje, ki so bili po prvi vožnji v vrhu, porinila na dno. A Albrecht je bil progi kos, prevozil jo je praktično brez napak in ohranil visoko prednost pred do takrat vodilnim Kostelićem. To pa ni uspelo Cuchu, ki je imel pred Albrechtom sicer le tri stotinke zaloge, zato pa pred Kostelićem kar 1,3 sekunde. A načeta proga je opravila svoje, Cuche pa je v cilj prišel kot peti.

Ob Albrechtu sta se na stopničke tako povzpela še Kostelić, za katerega so to prve veleslalomske stopničke, in Avstrijec Hannes Reichelt , ki sta bila po prvi vožnji daleč od končnega uspeha. Kostelić je bil namreč na 12., Reichelt pa na 14. mestu. Še najmanj je v primerjavi s prvo vožnjo izgubil Američan Ted Ligety , ki bi po prvem vožnji stal na stopničkah, na koncu pa je končal tik pod njimi. Slabše se je odrezal njegov rojak Bode Miller , ki tako kot lani tudi letos ni prišel do cilja. Peti po prvi vožnji je drugo končal ob progi. Po napaki je namreč izgubil ravnotežje in ostal brez uvrstitve. Najboljša druga vožnja je sicer uspela Fincu Marcusu Sandellu , ki je tako 27. mesto iz prve vožnje na drugi progi precej izboljšal in veleslalom končal kot 11.


Didier Cuche je zmago izgubil na načeti drugi progi. © EPA

 
 

Ženski smuk odpovedan

Zaradi močnega vetra so organizatorji odpovedali pred tem dvakrat prestavljeni ženski smuk v St. Moritzu.

V Alta Badii sta se z veleslalomom spopadla tudi dva Slovenca. Prvi se je na progo s startno številko 29 podal Aleš Gorza , ki pa je bil prepočasen in je v cilju prehitel le tri tekmovalce, na koncu pa končal na 36. mestu med 69 smučarji. Bernard Vajdič je startal kot 45., a je že kmalu po startu napravil napako, ki ga je stala uvrstitve. Sicer pa prve veleslalomske vožnje ni končalo šest smučarjev. Bela karavana ostaja v Alta Badii, saj bo v ponedeljek na sporedu drugi slalom alpskih smučarjev za svetovni pokal v novi sezoni. Prvotno je bila ta tekma načrtovana v francoskem Val d'Iseru, a jo je Mednarodna smučarska zveza ( FIS ) zaradi slabih vremenskih razmer nato prestavila v italijanske Dolomite.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.