Šport > Zimski športi
8 ogledov

Američanom drugo zlato, Mazejeva osma

tina maze sp beaver creek superkombinacija
1/11
EPA
Mikaela Shiffrin je postala svetovna prvakinja v slalomu in ubranila zlato, ki ga je osvojila pred dvema letoma v Schladmingu. Olimpijska prvakinja je v finalni vožnji ugnala Frido Hansdotter in Sarko Strachovo. Tina Maze je bila osma.

Najboljša slovenska Tina Maze je slalom svetovnega prvenstva alpskih smučark v Beaver Creeku končala na osmem mestu. Naslov prvakinje je na zadnji ženski disciplini SP osvojila Američanka Mikaela Shiffrin. Srebro si je prismučala Švedinja Frida Hansdotter (+ 0,34), tretja pa je bila Čehinja Šarka Strachova (+ 0,77).

Mazejeva je bila po polovici tekme na petem mestu, s 85 stotinkami zaostanka za vodilno Shiffrinovo. V drugem nastopu pa je bila Mazejeva ob prihodu skozi cilj peta, do konca tekme pa je zdrsnila na osmo mesto, za prvakinjo je zaostala 2,48 sekunde. Ana Bucik, ki je bila po prvi vožnji 23., drugega nastopa ni končala. Katarina Lavtar je osvojila 29. mesto.

''Na robu mojih moči. Ni me bilo. Nimam energije. V veleslalomu sem bila prazna in enostavno nisem zdržala do konca. Škoda, a tako je. Ob vseh teh tekmah in težkih postavitvah telo enostavno ni dalo več kot to. Danes je bilo težko. Kar panika me je grabila od dihanja,'' je za RTV Slovenija povedala Črnjanka.

Ana poskusila z napadom, Tini zmanjkalo moči

Bucikova se je na drugo progo podala osma po vrsti in bila pri prvem merjenju vmesnega časa povsem poravnana z vodilno Charlotte Chable, nato pa je v vertikali naredila napako in zgrešila vratca.

''V drugo sem popolnoma napadla. Moj cilj je bil, da pridem med 15 in to je bilo možno samo z vrhunsko vožnjo. Bila sem premalo zbrana, mogoče sem preveč spustila smuči in na žalost sem odstopila. Zadovoljna sem z 11. mestom v kombinaciji in veselim se Zlate lisice,'' je povedala Bucikova in nekaj besed namenila drugi slalomski progi: ''Precej bolj dirkaška, a še vedno je v srednjem delu kar precej zavojev. Zdi se mi kar lepa in tekoča. Mislim, da se da dobro napasti.''

Tina je imela na startu 33 stotink prednosti, ki pa jih je do prvega vmesnega časa že zapravila (+0,34). V spodnjem delu je zaostanek povečala (+0,87) in do cilja še podvojila (+1,57), kar je na koncu zadostovalo za osmo mesto, kamor so jo s petega izrinile Šarka Strachova (bron), Frida Hansdotter (srebro) in Mikaela Shiffrin (zlato).

Napad s petega mesta (prva vožnja)

Najboljša slovenska smučarka je imela po prvi vožnji 85 stotink zaostanka za prvo favoritinjo Mikaelo Shiffrin. Mazejeva je slalomsko odličje napadala s petega izhodišča.

Na prvi progi so bile poleg Američanke od nje hitrejše še Frida Hansdotter (+0,40), Šarka Strachova (+0,44) in Michaela Kirchgasser (+0,77).

Ana Bucik je nastopila s startno številko 28 in je z zaostankom slabih dveh sekund in pol (+2,48) zasedla 23. mesto.

Katarina Lavtar je imela številko 38 in zaostala skoraj štiri sekunde (+3,91), kar je zadostovalo za 39. mesto.

Svetovno prvenstvo, Beaver Creek, slalom (Ž), izidi:

Komentarjev 5
  • alina 08:22 15.februar 2015.

    končno je prevzetna afna dojela, da ni cel svet njen...BRAVO MIKAELA SHRIFFIN!!! maze naj se zabrska

  • Jozica Drobnic 08:19 15.februar 2015.

    oltajmer

  • alina 08:13 15.februar 2015.

    ha-ha-ha, na glavo se vrži