Šport > Zimski športi
32 ogledov

Amman bo še skakal, Koch se poslavlja

simon ammann olimpijske igre soči Reuters
Medtem ko se je za upokojitev odločil avstrijski skakalec Martin Koch, bo Švicar Simon Ammann še skakal.

Štirikratni olimpijski prvak, Švicar Simon Ammann, je potrdil, da bo tekmoval tudi v naslednji sezoni svetovnega pokala v smučarskih poletih. "Skoki so moja strast. Čutim, da še ni čas za slovo, in prepričan sem, da z dobro pripravo še vedno sodim v svetovni vrh," je v sredo sporočil 32-letni tekmovalec.

Na olimpijskih igrah v Sočiju je bil Ammann, ki je na igrah v letih 2002 in 2010 osvojil obe posamični olimpijski zlati kolajni, daleč od zmagovalnega odra. Kljub temu se je po pogovoru z najbližjimi v zasebnem in športnem življenju odločil podaljšati kariero.

Drugače pa je z Avstrijcem Martinom Kochom, ki bo na finalu svetovnega pokala za moške in ženske v Planici dokončno pomahal v slovo, pa čeprav bo v Zgornjesavski dolini nastopil le izven konkurence. 32-letni Korošec bo nastopil v soboto. "Prav na tej skakalnici bi se rad poslovil od vseh, sotekmovalcev ter tudi prijateljev in navijačev," je dejal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.