Šport > Zimski športi
29 ogledov

Orli 'razturali' v Ga-Paju

anže lanišek Profimedias
Tretje mesto Domna Prevca še zdaleč ni bil edini uspeh slovenskih smučarskih skakalcev v minulem koncu tedna.

Slovenski ljubitelji smučarskih skokov so v nedeljo stiskali pesti za Domna Prevca, ki si je na tekmi svetovnega pokala v Wisli priskakal tretje mesto in potrdil status enega od kandidatov za veliki kristalni globus. Slovenska reprezentanca bo v Zakopanah še močnejša, saj se bo ekipi znova pridružil Peter Prevc.
Orli pa pečata niso pustili le v svetovnem pokalu, temveč so blesteli tudi na tekmah celinskega. Drugorazredno tekmovanje se je minuli konec tedna mudilo v Garmisch-Partenkirchnu, kjer sta bili na sporedu dve preizkušnji.

Potem ko na začetku sezone ni našel pravih občutkov v svetovnem pokalu, se je po krajšem odmiku zmagoslavno vrnil Anže Lanišek, ki je dobil uvodno tekmo v Ga-Paju.

Domžalčan je kot edini med vsemi tekmovalci presegel znamko 130 metrov (to mu je uspelo v obeh serijah 137 m / 131,5 m) in slavil z več kot 30 točkami naskoka pred drugouvrščenim Florianom Altenburgerjem. Tretje mesto je osvojil Miran Zupančič, Nejc Dežman je bil deseti, Jaka Hvala 18. Rok Justin 19., Matjaž Pungertar 21. in Tilen Bartol 25.

V nedeljo je bila na sporedu druga tekma v Garsmichu, na kateri so se slovenski orli veselili dvojne zmage. Tokrat je slavil Zupančič pred Laniškom, razlika med obema kandidatova za preboj v A reprezentanco pa je znašala 12 točk. Dežman je bil ponovno deseti, Hvala 13., Bartol 20., Pungertar 22., Justin pa 26.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.