Šport > Zimski športi
1 ogledov

Avstrijci slabi kot že 20 let ne

Superkombinacija je bila Raichova prva disciplina, a je odstopil že na smuku. Žurnal24 main
Po treh tekmah SP v alpskem smučanju avstrijska moška reprezentanca nima niti ene kolajne. Ostajata jim le še veleslalom in slalom. Benjamin Raich še ni vrgel puške v koruzo.
 
 

Razumem, da so pričakovanja zelo visoka, a zagotavljam vam, da smo priprave opravili tako, kot je treba.

Hans Pum

 
Avstrijci so nori na smučanje, to je dejstvo. In tako bi bilo zanje nekaj nepredstavljivega, če bi svetovno prvenstvo v alpskem smučanju v moški konkurenci končali brez ene same kolajne. "Res nas boli, ko smo po treh tekmah še brez kolajne," priznava glavni trener Hans Pum. "Nič ne gre po naših željah. Smo povsem potrti." Prvič po SP v Vailu leta 1989 se dogaja, da po tekmah v hitrih disciplinah Avstrijci še nimajo kolajne. Tako sta za zdaj najboljša rezultata Avstrijcev peto mesto Benjamina Raicha v superveleslalomu in šesto Hermanna Maierja v smuku. Da bi bile rane Avstrijcev še večje, ima njihov največji rival, Švicar Didier Cüche, že zlato in srebrno kolajno. Ekipa moškega trenerja Tonija Gigerja je že na udaru avstrijskih medijev. "Mirno in razumno moramo analizirati, kaj se je na teh tekmah zgodilo. Razumem, da so pričakovanja zelo visoka, a zagotavljam vam, da smo priprave opravili tako, kot je treba," poudarja Pum. Čeprav v Val d'Iseru še ni nastopil poškodovan Ivica Kostelić, so na moških tekmah po bronu Natka Zrnčića-Dima od Avstrijcev boljši celo Hrvati.

 

V ogenj tudi Hospova

Avstrijka Nicole Hosp je okrevala po poškodbi z začetka januarja in bo lahko branila naslov svetovne prvakinje v veleslalomu iz Äreja 2007. 25-letna zmagovalka enajstih tekem svetovnega pokala bo v Val d`Isere prispela v sredo.

Očitno na ponedeljkovi kombinaciji po ponesrečenih smuku in superveleslalomu pritiska ni zdržal Benjamin Raich. Na smuku je odstopil. Polom Avstrijcev morda le ni tako presečenje, saj tudi na tekmah svetovnega pokala v hitrih disciplinah letos niso bili najboljši. Očitno mlada generacija še ni pripravljena, da bi nasledila Hermanna Maierja in Michaela Walchoferja, ki sta pri 36 oziroma 33 že iz svojih najboljših let. Obliž na rane so bile za zdaj vsaj avstrijske smučarke, ki so osvojile tri kolajne, od tega zlato Karin Zettel v superkombinaciji. Da se SP za Avstrijo le ne bi razpletlo tako katastrofalno, bodo na slalomu in veleslalomu poskušali poskrbeti Raich, Mario Matt, Manfred Pranger in Reinfried Herbst. Raich je aktualen svetovni prvak v slalomu, Matt svetovni prvak, Pranger pa zmagovalec dveh letošnjih slalomov. "Osredotočiti se moramo na veleslalom in slalom, kjer smo močnejši. Zagotovo smo pod pritiskom, a tudi na zadnjih olimpijskih igrah mi na kombinaciji ni uspelo, potem pa sem dobil dve zlati kolajni," se hrabri Raich.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.