Šport > Zimski športi
48 ogledov

Avstrijci so se vdali v usodo

stefan kraft EPA
Z razpletom tekme v Innsbrucku so bili najbolj razočarani avstrijski skakalci, saj imajo le še teoretične možnosti, da podaljšajo sedemletno prevlado na novoletnih turnejah.

Avstrijska prevlada na turneji štirih skakalnic se je začela v sezoni 2008/2009, ko je novoletno turnejo osvojil Wolfgang Loitzl. Sledilo je izjemno uspešno obdobje naših severnih sosedov, saj so se zlatega orla veselili Andreas Kofler (2009/2010), Thomas Morgenstern (2010/2011), Gregor Schlierenzauer (2011/2012, 2012/2013), Thomas Diethardt (2013/2014) in Stefan Kraft (2014/2015).

michael hayböck | Avtor: EPA EPA
Pred začetkom letošnje 64. novoletne turneje so strokovnjaki napovedovali obračun Petra Prevca in Severina Freunda, medtem ko so Avstrijci svoje upe polagali na presenečenje, ki bi ga lahko pripravila bodisi Michael Hayböck bodisi Stefan Kraft.

A možnosti, da bi Avstrijca ogrozila vodstvo najboljših skakalcev zadnjih dveh sezon, je splavalo po vodi na domači tekmi v Innsbrucku, tretji postojanki novoletne turneje, kjer je Hayböck osvojil peto, Kraft pa šele 11. mesto.

Branilec lanskoletne zmage ima pred zadnjo preizkušnjo več kot 80 točk zaostanka za Prevcem in nima nobenih možnosti za zmago, zaostanek Hayböcka pa znaša 43,1 točke, kar pomeni, da je osma zaporedna zmaga Avstrijcev dosegljiva po teoretičnem, a precej neverjetnem scenariju.

Avstrijci po tekmi na domači skakalnici niso skrivali razočaranja. ''Vse je šlo narobe. Pogoji so bili povsem drugačni od vseh ostalih skokov. Jezen sem, da sem v prvi seriji skočil tako slabo. Zdaj se bom boril za stopničke. Moram biti skromen,'' je povedal 24-letni Hayböck, ki ima 1,2 točki zaostanka za tretjeuvrščenim Norvežanom Kennethom Gangnesom.

Podobno razočaran je bil tudi lanski zmagovalec Kraft. ''S temi skoki ne morem biti zadovoljen. Morda sem bil preveč napet. Naslednja tekma je v Bischofshofnu, na moji domači skakalnici, kar me navdaja z optimizmom,'' je povedal 22-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.