Šport > Zimski športi
220 ogledov

Avstrijska zmaga, Klinec deveta

Ema Klinec
Na Ljubnem ob Savinji je bila znova najboljša Daniela Iraschko-Stolz.

Avstrijska smučarska skakalka Daniela Iraschko-Stolz je zmagovalka druge tekme svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji. Druga je bila Norvežanka Maren Lundby, tretja pa Nemka Katharina Althaus. Najboljša med štirimi slovenskimi finalistkami je bila Ema Klinec na devetem mestu.

Iraschko-Stolzeva je vodila že po prvi seriji, v drugo je skočila 89,5 metra, skupaj zbrala 262,4 točke, na koncu pa je za 1,8 točke premagala Lundbyjevo, ki je sicer v drugi seriji skočila pol metra več od zmagovalke. Althausova je za Norvežanko zaostala 1,3 točke. Ema Klinec je s skokom, dolgim 84 metrov, zbrala 233,7 točke, kar je bilo dovolj za deveto mesto.

Urša Bogataj, najboljša Slovenka po prvi seriji, v kateri je bila šesta, je v drugo skočila 83 metrov, skupaj je zbrala 232,4 točke in končala na 11. mestu. Nika Križnar se je uvrstila takoj za njo, Špela Rogelj pa je bila 19.

Brez finala so ostale tri Slovenke. Maja Vtič je končala na 32. mestu (74,5 m/92,6), Katra Komar na 39. (69 m/83,3) in Katja Požun, ki je svojo zadnjo tekmo v karieri končala na 40. mestu (66 m/76,9).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.