Šport > Zimski športi
601 ogledov

Biatlon: do točk trije Slovenci

Lovro Planko Profimedia
Slovenski biatlonci na uvodni posamični tekmi sezone v Östersundu niso posegli po vrhunskih uvrstitvah. Do točk pa so se na najdaljši 20-kilometrski tekmi vseeno prebili Jakov Fak na 23., Lovro Planko na 31. in Miha Dovžan na 33. mestu. Anton Vidmar je zasedel 78. mesto.

Med najbolj nasmejanimi je bil v Östersundu slovenski trener Uroš Velepec, ki vodi nemško moško vrsto. Roman Rees in Justus Strelow, ta je zaostal 12 sekund, sta z odlično pripravljenimi smučmi namreč osvojila prvi dve mesti in prehitela tudi prvega favorita Norvežana Johannesa Thingnesa Boeja. Ta je lani dobil kar 19 tekem, danes pa na zadnjem strelskem postanku naredil še drugo napako in za Nemcem zaostal za 25 sekund.

Tridesetletni Rees je po 15 letih prvi nemški biatlonec v rumeni majici vodilnega v svetovnem pokalu, nazadnje pa so se Nemci dvojne zmage veselili januarja 2017 v Oberhofu.

Slovenski tabor je pokazal, da je lahko zelo blizu najboljšim, a bodo za to potrebne strelske ničle. Fak je zgrešil dva strela in zaostal 2:13 minute, Planko ob enakem izkupičku na strelišču še pol minute več. Dovžan pa je dokazal, da je imel v soboto v štafeti pri streljanju le slab dan. Danes je zgrešil le enega od 20 strelov, za zmagovalcem pa zaostal tri minute. Vidmar je zgrešil pet tarč.

Biatlonska karavana ostaja v Östersundu. Tam jo prihodnji teden od srede dalje čakajo še štafetne tekme ter oba sprinta in zasledovanji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.