Šport > Zimski športi
3 ogledov

Bilo je peklensko

Žurnal24 main
Z drugim mestom na SP v Južni Koreji je Teja Gregorin postala slovenska športna junakinja preteklega tedna. Naslednji večji cilj Ihanke so olimpijske igre v Vancouvru prihodnje leto.
 

Preberite še

Galerija: Sprejem biatloncev na Brniku
Gregorin: To je bila življenjska predstava

Kako ste preživeli zadnjih dvajset minut tekme, ko ste čakali na razplet?
Moram priznati, da tudi sama nisem računala, da bom osvojila prvo kolajno na svetovnih prvenstvih ravno v Južni Koreji. Zadnjih dvajset minut je bilo zame peklenskih. Tekmice so grešile ena za drugo in šele zadnjih pet minut tekme sem pomislila, da mogoče bi pa res lahko osvojila kolajno. In zdaj jo imamo.

Kako pa to kolajno doživljate zdaj?
Presrečna sem. Z njo se mi je povrnilo 15 let trdega dela. Še toliko bolj sem vesela tega uspeha, ker smo ga dosegli ravno takrat, ko smo ga še najmanj pričakovali. Upam, da se bo sezona zdaj nadaljevala na podoben način.

Srebrna kolajna je bila sad trdega dela v zadnjih 15 letih. © Reuters

 
Kaj pa ta uspeh pomeni za vašo nadaljnjo kariero?
Tu sem dokazala, da se znam uvrstiti tudi zelo visoko. To želim ponoviti tudi na olimpijskih igrah v Vancouvru. Te bodo že čez eno leto in o njih že razmišljam. V bistvu se bo treba začeti na njih pripravljati že zdaj. Upam, da bom tudi v Vancouvru nastopila povsem sproščeno in si ne bom delala kakšnih nepotrebnih pritiskov.

Si zdaj upate napovedati kolajno na naslednjih OI?

Ne. Tega pa res ne bi napovedovala.

Pred sezono ste si želeli vsaj ene uvrstitve na stopničke. Uspelo vam je na SP …

V bistvu sem naredila preskok. Želela sem si stopiti na zmagovalni oder na eni izmed tekem svetovnega pokala. Vsekakor so bile eden izmed tihih ciljev v moji karieri tudi stopničke na svetovnem prvenstvu, vendar tega nisem načrtovala tako zgodaj. Vesela sem, da se je po klavrnem začetku sezone vse skupaj zelo dobro končalo.

 
 

Z njo se mi je povrnilo 15 let trdega dela. Še toliko bolj sem vesela tega uspeha, ker smo ga dosegli ravno takrat, ko smo ga še najmanj pričakovali.

Teja Gregorin o srebrni kolajni

 
Kakšne so bile razmere v Južni Koreji na samih progah?
Nekaj težav smo imeli s samo časovno razliko. Vsaj nekaj prvih dni. Vedeli smo, kam se odpravljamo, in temu primerno smo se na Južno Korejo tudi pripravili. Organizatorji so se trudili in so pripravili zelo lepe tekme. Vse pa je poplačano s to srebrno kolajno.

Ste veseli zaradi sprejema na brniškem letališču?
Da, sicer so me malce opozorili, da lahko pride do česa takšnega. Vseeno nisem pričakovala toliko ljudi, to je lepo presenečenje. S tem nekako vidimo, da nismo sami, da precej ljudi spremlja naše tekme. Zelo sem vesela takšnega sprejema.

O svojih nastopih naj bi radi brali tudi na različnih forumih. Ali vas pohvale, graje in mnenja še bolj motivirajo?
Res je, da jih rada berem. Večina je takih, da se lahko ob njih le nasmeješ. Ravno podžgejo pa me ne, ker se za njih v bistvu ne zmenim.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.