Šport > Zimski športi
5 ogledov

Björndalen še šestič najboljši v sezoni

Žurnal24 main
Ole Einar Björndalen si je z drugim mestom na sprintu v Hanti Mansisku zagotovil še šesti naslov najboljšega biatlonca v sezoni. Do točk je na tej tekmi prišel tudi Klemen Bauer.

Norvežan Ole Einar Björndalen je še šestič v karieri osvojil skupno zmago v biatlonskem svetovnem pokalu. Za ta podvig mu je na sprintu v ruskem Hanti Mansisku zadostovalo drugo mesto (+0:23, 3/1), pred sklepnima tekmama v Rusiji pa ima pred Poljakom Tomaszem Sikoro že 124 točk prednosti. Na tekmi v Rusiji je svojo prvo zmago v karieri slavil Nemec Arnd Peiffer (25:51, 1/9), ki je bil na tekmi podobno hiter kot Björndalen, ki pa je moral enkrat v kazenski krog. Avstrijec Christoph Sumann na tretjem mestu je kljub stoodstotnemu strelskemu izkupičku zaostal dobrih 27 sekund.

"Res super. Prejšnji teden v Trondheimu mi nikakor ni šlo, danes pa se mi je vse izšlo stoodstotno in prišla je prva zmaga. Tukaj se vidi, kako tesno je vse skupaj v biatlonu," se je po prvi zmagi v karieri veselil Nemec, med najzadovoljnejšimi pa je bil tudi Björndalen, ki se je s šestim velikim kristalnim globusom po številu izenačil z nekdanjo švedsko biatlonko Magdaleno Forsberg, hkrati pa dobil tudi mali kristalni globus za zmago v sprintu."Po težavah jeseni s tem nisem računal. Vsekakor pa še nisem rekel zadnje besede in pred mano so novi izzivi," je po tekmi povedal Björndalen in pri tem že mislil na olimpijske igre v Vancouvru: "Tam bo spet zelo težko. V odločilnih 14 dneh bomo vsi v vrhunski formi, a seveda bom tudi sam poskušal biti prav v Kanadi najboljši."

Klemen Bauer še ne misli popuščati. © Saša Despot

 
Med slovenskimi tekmovalci se je do novih točk z 29. mestom (+1:32, 0/2) prebil Klemen Bauer , ki je bil nenatančen na drugem streljanju. "Streljal sem v ritmu, na koncu pa morda malo pohitel in strela sta zgrešila tarči. Škoda, ker sem imel priložnost za lep rezultat. Najbrž sem bil danes tudi najbližje v tej sezoni, da bi lahko zadel vse strele. Manjka mi še malenkost, priložnost pa bo samo še ena. Prav gotovo sem sekunde izgubljal tudi zaradi nekoliko slabše pripravljenih smuči. V zasledovanju želim izboljšati strelsko statistiko in popraviti rezultat. Čeprav sem ob koncu sezone že malo utrujen, ne mislim popuščati," je napovedal Bauer. Janez Marič je bil 42. (+2:01, 1/1), Peter Dokl pa se je z 58. mestom (+2:45, 7/1) prav tako uvrstil na sobotno zasledovalno tekmo.

"Z nepopolno servisno ekipo v pogojih, ko se je temperatura nenehno spreminjala, težko pripravimo konkurenčne smuči. Tega smo se zavedali in vseeno storili vse, kar je bilo v naših močeh. Fantje so morali pred tekmo nastreliti še puške in nam je enostavno zmanjkalo časa, da bi do starta lahko testirali vse, zato smo izbor zaključili že 40 minut prej. Bauer in tudi Marič bi bila z normalnimi smučmi lahko bistveno boljša, saj sta še vedno v dobri formi. Lahko rečem, da so vsekakor vsi prikazali dobre nastope, čeprav izmerjeni časi zaradi naštetih razlogov tega morda ne kažejo," je tekmo ocenil glavni moški trener Uroš Velepec . V petek se bodo v Hanti Mansisku v sprintu pomerile ženske, tudi s Tejo Gregorin in Andrejo Mali .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.