Šport > Zimski športi
36 ogledov

“Blizu kolajne, a prostora le za tri”

skoki Maj Pavček in Aljoša Rebolj
Nordijsko SP. Največji adut so skakalci.

“Skakalci so blizu kolajne, težko bo, imajo pa vse možnosti. Napovedati kolajne je zelo težko, ker je prostora vedno le za tri,” je pred začetkom prvenstva v dolini Fiemme, ki bo trajal do 3. marca, dejal predsednik Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga.

Na tekmah med šest

Skakalci so po novoletni turneji na posamičnih tekmah na zmagovalni oder stopili sedemkrat; po enkrat sta se zmage veselila Robert Kranjec v Vikersundu in Jaka Hvala v Klingenthalu. Poleg njiju je na stopničke stopil še Jurij Tepeš. Bili so še trikrat četrti in trikrat peti. “V tej sezoni smo v pokalu narodov presegli lanski rezultat. Ta sezona je najuspešnejša v zgodovini,” je prepričan glavni trener skakalcev Goran Janus, o ciljih v posamični konkurenci pa je dejal: “Na mali skakalnici ena uvrstitev do šestega mesta, ena do 15. in ena do 30. Enako velja za veliko skakalnico.” Na ekipni tekmi bodo Slovenci med favoriti za kolajno, saj so to sezono dobili dve tekmi, enkrat pa so bili tretji. “Na moštveni tekmi želimo biti med prvimi petimi, na mešani med šestimi,” je še dejal Janus. Tokrat bo namreč na sporedu tudi mešana ekipna tekma z dvema skakalcema in skakalkama iz vsake države.

“Če bo kolajna, bo super”

Po zadnjih predstavah si veliko obetajo tudi slovenska dekleta. Katja Požun, ki je sicer v zadnjih dneh bolna, je v svetovnem pokalu šesta, med najboljših 17 pa se je uvrstilo še pet Slovenk. Glavni trener Matjaž Triplat računa na uvrstitev med šest na posamični tekmi. “Če bo kolajna, bo super, sicer pa nekaj slabše,” je samozavestna Špela Rogelj.

Nekoliko manj od tokratnega svetovnega prvenstva (SP) pričakujejo v taboru nordijskih kombinatorcev in smučarjev tekačev.

Komentarjev 1
  • Majkemi Kemimajk 08:03 21.februar 2013.

    za one koji su na facboku evo dodatni posao bez ulaganja $0,2clik ref$0,2 YAHOO http://www.yahoobux.com/?ref=kikison38 za još posla inbox