Šport > Zimski športi
62 ogledov

Boe predčasno do velikega globusa

Johannes Thingnes Boe Epa
Norveški biatlonec ima po odpovedi najbližjega zasledovalca neulovljivo prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Norveški biatlonec Johannes Thingnes Boe je še četrtič v karieri osvojil veliki kristalni globus za zmago v svetovnem pokalu. Njegov najbližji zasledovalec, rojak Sturla Holm Laegreid, je namreč zaradi bolezni prav tako kot Boe odpovedal nastope v švedskem Östersundu.

Devetindvajsetletni zvezdnik biatlona ima pet tekem pred koncem 1319 točk, medtem ko jih je Laegreid zbral 920. Do konca je na voljo zgolj še 450 točk, zaradi odsotnosti obeh pa bo razlika tudi po Östersundu ostala enaka.

Boe bo namreč zaradi okužbe z novim koronavirusom prav tako izpustil tekme na Švedskem, na stranskem tiru se mu bo pridružil še njegov brat Tarjei Boe.

Tarjei Boe | Avtor: Epa Epa

Mlajši od bratov Boe, Johannes Thingnes, je v tej sezoni dobil kar 13 od 16 posamičnih preizkušenj, trenutno je v nizu osmih zaporednih zmag, tudi na svetovnem prvenstvu v nemškem Oberhofu je osvojil pet zlatih kolajn ter po eno srebrno in bronasto.

Skupno je v karieri petkrat postal olimpijski prvak, 17-krat pa svetovni prvak. Skupaj ima 34 kolajn z največjih tekmovanj.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je slavil v sezonah 2018/19, 2019/20 in 2020/21, še štirikrat je tekmovalno obdobje končal na zmagovalnem odru.

Doslej je v desetletni karieri na najvišji ravni biatlona zbral 280 nastopov, od tega 220 posamičnih. Slavil je 71-krat, na stopničkah pa je stal 110-krat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice