Šport > Zimski športi
17 ogledov

Boe zmagal drugič v nekaj dneh

Johannes Thingnes Boe EPA
Johannes Thingnes Boe je vnovič dobil desetkilometrski sprint biatloncev, Klemen Bauer 12., Jakov Fak 17.

Še drugič v nekaj dneh se biatlonci merijo na sprinterskih tekmah v finskem Kontiolahtiju. Oba najboljša slovenska biatlonca sta ob dobrem teku izboljšala četrtkova dosežka, Klemen Bauer je bil odličen 12., Jakov Fak pa 17. Junak tekme je znova Johannes Thingnes Boe, ki je s hitrim tekom in desetimi zadetki vnovič ugnal konkurenco.

Drugo mesto je nekoliko presenetljivo šlo v roke natančnemu Rusu Aleksandru Loginovu, tretji pa je bil Američan Lowell Bailey. Preostala SLovenca sta se vnovič odrezala slabše in ju ne bo na jutrišnjem zasledovanju. Lenart Oblak je zasedel končno 78. mesto, Peter Dokl pa tekme ni končal. 

Od Slovencev se je na progo znova prvi podal Jakov Fak, ki je že ob prvem postanku strelišče zapustil z enim zgrešenim strelom in se tako hitro oddaljil od najvišjih mest. En strel je Fak nato poslal mimo tarče tudi na sreljanju stoje. Nekoliko bolje se je odrezal Klemen Bauer, ki je moral na prvem streljanju sicer enkrat v kazenski krog, drugič pa je podrl vseh pet tarč.

Tek Slovencev na zavidiljivi ravni

"Zadovoljen sem s strelsko predstavo, tekaško pa sem že na prejšnji tekmi nakazal, da se lahko kosam z najboljšimi. Prva dva kroga sta bila tudi zaradi streljanja morda še nekoliko bolj rezervirana, v zadnjem pa sem do konca pritisnil na plin, kar so pokazale tudi številke. Izhodišče za zasledovanje je ugodno in tudi v nedeljskem zasledovanju bom poskušal iztržiti kar čim več," je bil po tekmi prepričan Bauer, ki je z 12. mestom prišel do drugega najboljšega rezultata v sezoni.

"Tek obeh naših najboljših je na zavidljivi ravni. Žal je bil Jakov spet manj prepričljiv na strelišču, kar pa je predvsem posledica pričakovanj, da mora že končno prikazati boljše rezultate. Ko se bo še malo sprostil, bo najbrž tudi to steklo, vendar pa smo že zelo pri koncu sezone. Klemen je preudarno razporedil moči v tekaškem delu, kar mu je omogočilo odličen tek v zadnjem krogu. Njegova strelska ničla v položaju stoje pa kaže, da njegovo boljše streljanje v zadnjem obdobju le ni naključno. Lenart je tekaško razpoložen, žal pa zaradi bolečin v hrbtu ni mogel zavzeti ugodnega strelskega položaja, pa tudi na nekaterih delih proge zaradi tega ne more izkoristiti vsega svojega potenciala. Upamo, da bomo to odpravili že do naslednjih tekem v Oslu," so bile ugotovitve glavnega trenerja Uroša Velepca ob koncu današnje tekme.

Biatlon, sprint (M), izidi:

1. Johannes Thingnes Boe (Nor) 24:03,5/0
 2. Aleksander Logvinov (Rus) +18,5/0
 3. Lowell Bailey (ZDA) 19,4/0
 4. Ondrej Moravec (Češ) 19,7/0
 5. Carl-Johan Bergman (Šve) 26,0/1
 6. Emil Hegle Svendsen (Nor) 31,2/1
 7. Lukas Hofer (Ita)  32,9/1
 8. Nathan Smith (Kan) 33,6/1
 9. Dimitrij Mališko (Rus) 37,3/1
10. Lars Helge Birkeland (Nor) 39,8/0
...
12. Klemen Bauer (Slo) 44,2/1
17. Jakov Fak (Slo) 1:03,7/2
78. Lenart Oblak (Slo)  3:55,6/5
- odstop: Peter Dokl (Slo)

Skupni seštevek:
 1. Martin Fourcade (Fra) 744
 2. Emil Hegle Svendsen (Nor) 557
 3. Dominik Landertinger (Avt) 507
 4. Johannes Thingnes Boe (Nor) 500
 5. Ole Einar Bjoerndalen (Nor) 478
 6. Dimitrij Mališko (Rus) 469
 7. Anton Šipulin (Rus) 457
 8. Simon Eder (Avt) 452
 9. Simon Schempp (Nem) 436
10. Arnd Peiffer (Nem) 427
...
18. Jakov Fak (Slo) 334
29. Klemen Bauer (Slo) 204
78. Janez Marič (Slo) 18
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.