Šport > Zimski športi
1214 ogledov

"Boleča, a zdravorazumska odločitev"

ilka štuhec Epa Ilka Štuhec bo v Cortini d'Ampezzo branila naslov svetovne prvakinje v smuku.
Italijanski organizatorji svetovnega prvenstva v alpskem smučanju menijo, da bo potrebno tekmovanje zamakniti za eno leto.

Italijanski prireditelji svetovnega prvenstva v alpskem smučanju 2021 v Cortini d'Ampezzo so sporočili, da bodo zaradi epidemije novega koronavirusa tekmovanje bržkone morali prestaviti na leto 2022.

Anna Veith Konec Šport Smučarska zvezdnica sklenila kariero

"Predsednik italijanske zveze za zimske športe Flavio Roda bo vodilnim osebam Mednarodne smučarske zveze (Fis) v ponedeljek predstavil željo po prestavitvi svetovnega prvenstva s februarja 2021 na marec 2022," je za televizijsko postajo Rai2 v nedeljo zvečer dejal predsednik italijanskega olimpijskega komiteja Giovanni Malago.

To pomeni, da italijanski prireditelji svetovno prvenstvo želijo prirediti šele po zimskih olimpijskih igrah, ki bodo med 4. in 20. februarja 2022 v Pekingu.

mikaela shiffrin Novost pri SZS Šport Kaj imata skupnega Meta Hrovat in Mikaela Shiffrin?

"To odločitev v celoti podpiram, z njo je seznanjen tudi italijanski minister za šport Vincenzo Spadafora," je v zvezi s tem dejal Malago in dodal: "Gre za bolečo, a zdravorazumsko odločitev. V primeru, da se bo oktobra ali novembra v naše kraje vrnila epidemija, potem je jasno, da svetovnega prvenstva ne bomo mogli prirediti leta 2021."

V Italiji je zaradi novega koronavirusa doslej umrlo že več kot 32.000 ljudi.

Ilka Štuhec Težka situacija Šport Štuhčeva brez trenerja in serviserja

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.