Šport > Zimski športi
229 ogledov

"Boljši sem kot lani!"

Žan Kranjec Epa Kranjec je s tretjim mestom na lanskem veleslalomu v Alta Badii dosegel najboljšo uvrstitev v karieri.
Slovenska alpska smučarja Žan Kranjec in Štefan Hadalin se v teh dneh intenzivno pripravljata na Zreškem Pohorju.

Poletni del sezone je bil v večji meri namenjen kondicijskim treningom, v nedeljo pa se bo slovenska reprezentanca odpravila na sneg v švicarski Saas-Fee, kjer bo ostala do 6. avgusta, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

"Zdaj končujem glavni in po mojem mnenju najbolj pomemben del priprav. Že lansko leto sem bil dobro pripravljen, kljub temu pa mislim, da sem letos naredil korak naprej. Tudi testi so pokazali, da sem boljši kot lani, da sem dobro pripravljen, tako da lahko grem na sneg optimistično in potem tudi naprej v sezono. Smuči ostajajo iste, ostajam zvest Rossignolu, testiral sem nekaj novih modelov, drugače pa vse ostaja isto, kar je dobro, tako da lahko nadaljujem z delom, kjer sem prej končal," je dejal Kranjec.

"Malo sem že pogrešal ekipo, tako da je dobro, da smo se dobili, pogovorili in naredili predpripravo za sneg. V teh treh mesecih je bil glavni poudarek na kondiciji, le po koncu sezone sem si vzel 14 dni odmora. Počel sem stvari, ki so mi všeč, razne športne igre, bil sem na morju, se družil s prijatelji. Od takrat je bil poudarek na kondiciji, vmes pa sem imel kakšen dan prosto," je še dodal najbolj uspešen slovenski smučar minule zime, ki je v skupnem seštevku zasedel 33. mesto, v veleslalomu pa visoko šesto mesto.

"Naredil sem kar precej sprememb, zamenjal sem kondicijskega trenerja, uredil sem prehrano in sicer zelo dosledno in mislim, da sta bili ti spremembi največ, kar sem lahko naredil v temu pripravljalnem obdobju. Dobro se počutim in verjamem v program. Ocenjevati pripravljenost, preden pridem na sneg, bi bilo malo nepošteno, tako do sebe kot do trenerja. A občutki so dobri. Nisem še na vrhuncu pripravljenosti, saj imam zdaj pred seboj še en teden in potem še dva preden gremo v Argentino," je dejal Hadalin, ki je kondicijske priprave začel 7. maja, pred tem pa je bil na 10-dnevnem dopustu na Baliju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.