Šport > Zimski športi
10550 ogledov

Branilka velikega kristalnega globusa obtožena prevare

Julia Simon Profimedia
Najboljša biatlonka na svetu je obtožena prevare z bančnimi karticami. Med oškodovanci je tudi njena reprezentančna kolegica.

Francoski biatlon je pretresla afera o domnevnih finančnih malverzacijah, v katere naj bi bila vpletena dobitnica velikega kristalnega globusa za skupno zmago v lanski sezoni Julia Simon.

Šestindvajsetletna dvakratna svetovna prvakinja naj bi opravila več spletnih nakupov z bančnima karticama reprezentančne kolegice Justine Braisaz-Bouchet in še enega neimenovanega člana strokovnega osebja, sta poročala L'Equipe in RMC Sport.

Oškodovala naj bi ju za več kot 1000 oziroma nekje do največ 2000 evrov.

Simonova, aktualna olimpijska podprvakinja (Peking 2022) in dvakratna svetovna prvakinja (Pokljuka 2021, Oberhof 2023), vse obtožbe kategorično zavrača.

"Njeno stališče je jasno in nedvoumno. Zanika vse obtožbe," je za L'Equipe povedal njen odvetnik Jean-Michel Reynaud.

Julia Simon | Avtor: Profimedia Justine Braisaz-Bouchet (levo) in Julia Simon. Profimedia

Francoska smučarska zveza je o domnevni zlorabi bančnih kartic prvič razpravljala na kongresu 1. junija. Takrat so se odločili, da bodo z morebitnimi disciplinskimi ukrepi počakali do konca kriminalistične preiskave.

"Disciplinski komite se je odločil, da bomo najprej počakali na izsledke preiskovalcev, saj trenutno tej zadevi še ni mogoče priti do dna. V preiskavi nimamo nobenih pravnih pooblastil," so sporočili z zveze.

Francoska biatlonska reprezentanca se trenutno mudi na pripravah v Premanonu. Branilka velikega kristalnega globusa se trening kampa ni udeležila, uradno pa je odsotna iz "osebnih razlogov".

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.