Šport > Zimski športi
16 ogledov

''Brko'' cilja na kristalni globus

filip flisar EPA
V švicarski Arosi se bo danes s kvalifikacijami v nadaljeval svetovni pokal v smučarskem krosu.

Tekmi v švicarskem zimskem središču, ki je letos zamenjal do zdaj tradicionalno švicarsko prizorišče Grindenwald, bosta za slovenske športne navdušence še posebej zanimivi, saj bo na njih Filip Flisar prvič nastopil kot svetovni prvak. Zato bo najbrž še posebej pod drobnogledom, saj zanj vlada večje zanimanje kot pred odhodom na svetovno prvenstvo v Kreischberg.

Mariborčan letos v svetovnem pokalu ni veliko tekmoval. Tekme "čez lužo" je izpustil, tekmi v Innichenu sta odpadli, tako da je nastopil le v Val Thorensu, kjer je zasedel 12. in 15. mesto. Tako je z 38 točkami v svetovnem pokalu trenutno na 22. mestu, a za vodilnim Nemcem Andreasom Schauerjem zaostaja le za 115 točk, kar se vsekakor da nadoknaditi, še posebno, ker je tudi konkurenca okrnjena, kar nekaj tekmovalcev bo namreč do konca sezone manjkalo, med drugim tudi drugouvrščeni Avstrijec Thomas Zangerl in četrtouvrščeni Švicar Armin Niederer. Oba sta se huje poškodovala na svetovnem prvenstvu.

"Upam samo, da bo čim več tekem, da jih bo čim manj odpadlo. Možnosti za osvojitev kristalnega globusa vsekakor obstajajo, če bi na naslednjih tekmah štirikrat zmagal, bi bilo to dovolj. Do zdaj noben tekmovalec ni bil konstanten, na treh tekmah so bili trije zmagovalci, zato razlike med nami niso velike. Vrata so, kar se tega tiče, še povsem odprta. A pred sebe ne dajem novega pritiska, da bi moral zdaj še to narediti," je dejal Flisar, ki se je v minulem vikendu skupaj z dekletom Indiro, Hrušičanko in nekdanjo sošolko hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja, nekoliko odmaknil od javnosti in se poskušal čim bolj spočiti.

Kvalifikacije v Arosi bodo na sporedu v četrtek, v petek in v soboto pa sledita še tekmi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.