Šport > Zimski športi
61 ogledov

Bucikova z visoko številko v finale

frida hansdotter EPA
Ana Bucik bo edina slovenska finalistka na četrtem slalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Lienzu.

Dvaindvajsetletna Primorka si je drugo vožnjo priborila z visoko startno številko 42, ob prihodu v cilj je njen zaostanek 2,16 sekunde zadoščal za 26. čas prve vožnje.

Najhitrejši čas na prvi progi je ob odsotnosti poškodovane ameriške šampionke Mikaele Shiffrin vpisala Švedinja Frida Hansdotter, ki je za 11 stotink sekunde prehitela Švicarko Wendy Holdener, tretji čas prve vožnje je pripadel Avstrijki Michaeli Kirchgasser, ki je zaostala 39 stotink sekunde za vodilno Švedinjo.

Na startu druge vožnje ob 13.30 bo ena Slovenka Bucikova, ki bo po Areju v slalomu (26.) in Val d'Iseru v alpski kombinaciji (27.) lovila še tretjo uvrstitev med dobitnice točk v tej sezoni. Katarina Lavtar startno številko 32 ni izkoristila in je po odstopu na spodnjem delu proge ostala brez uvrstitve, za finale pa je bila prepočasna Maruša Ferk (+2,73), ki je s startno številko 57 vpisala 34. čas, drugo vožnjo je zgrešila za 31 stotink sekunde.

Glede na to, da Švicarka Lara Gut in Američanka Lindsey Vonn slaloma ne vozita, lahko tretjeuvrščena Hansdotterjeva zmanjša zaostanek za prvima dvema v skupnem seštevku. Švedinja je sicer vodilna slalomistka po prvih treh slalomih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.