Šport > Zimski športi
24 ogledov

''Če me vidite jokati, je to dober znak''

tina maze bansko superkombinacija EPA
Kraljica belih strmin je v najnovejšem zapisu na svojem blogu še enkrat pojasnila razloge, zakaj se je odločila za tekmovalni premor.

Najuspešnejša slovenska športnica Tina Maze bo sobotni veleslalom na ledeniku Rettenbach nad Söldnom prvič po 14 nastopih spremljala iz naslanjača. Kraljica belih strmin se je namreč še pred poletjem odločila za enoletni tekmovalni premor. Na blogu je še dodatno pojasnila razloge, zakaj se je odločila za začasno slovo od tekmovalnega športa.

"Večkrat rada ponavljam in sama sebe spominjam, kako pomembno je ravnovesje v naših telesih oziroma življenjih. Verjamem, da imamo vsi v sebi nekaj ženskega in nekaj moškega, le prepoznati je treba ali eno ali drugo. Pod žensko razumem tisto čutečo, toplo plat mame in pod moško moč in neomajnost očeta. V športu se večinoma meri moč, hitrost, iznajdljivost, le redki so športi, kjer se ženske vrline (toplota, nežnost, senzibilnost) merijo, ocenjujejo oziroma nagrajujejo. To ženske v športu sili k temu, da postajamo vedno bolj podobne moškemu spolu, saj je fizično močnejši po naravi. Zavestno ali pa tudi nezavestno delamo na moškem pristopu ter se po njem tudi zgledujemo," je razmišljala Korošica v svojem najnovejšem zapisu na blogu, ki ga je naslovila Ravnovesje.

"V zadnjih letih je bil zame najlepši komentar, da sem trenirala, se obnašala in funkcionirala kot moški. Če je bilo tako, sem vedela, da rezultat ne bo slab. Oziroma bo odličen. Ampak moja ženska plat se je ves čas upirala in se počutila zapostavljeno, opozarjala nase, jaz pa sem ji 'govorila', naj počaka, da še ni čas zanjo. Sprva se je pritoževala, bila razočarana in je sprejela to zapostavljenost. Nato se je nekaj časa povsem izgubila. Zadnja leta pa se je začela igrati z mano. Ni bila več pripravljena biti tiho, neizražena in nedoživeta. To so bili zame znaki, da v mojem telesu ni pravega ravnovesja," ugotavlja Tina Maze.

"Nič čudnega ni, da mi je večne preglavice povzročal levi zavoj in na tej nogi nisem čutila moči kot na desni. Nič čudnega ni, da so bile bolečine vedno prisotne na levi polovici telesa. In nič čudnega ni, da iščem to ravnovesje, saj se želim počutiti dobro. Zato, če me kdaj vidite jokati, se ne ustrašiti, ker je to dober znak. V meni je še nekaj ženskosti! :))) Zato tokrat izključno hvala vsem ženskam v mojem življenju ... mami, sestri, babici, tetam in prijateljicam," je svoj zapis sklenila Črnjanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.