Šport > Zimski športi
59 ogledov

Čustveno pismo za Tino Maze

Tina Maze Žurnal24 main
Od slovenske šampionke se je s pismom, ki ga je objavila na svoji facebook strani poslovila tudi tretja smučarka sezone Sofia Goggia.

Slovo najuspešnejše slovenske smučarke teden dni po njeni zadnji veleslalomski vožnji še vedno odmeva na takšen ali drugačen način. Med številnimi zapisi o Tini Maze je enega najbolj čustvenih zapisala četrta smučarka te sezone Sofia Goggia. Ta se je od Črnjanke poslovila s pismom, ki ga je objavila na svoji facebook strani.

"V zadnjih letih si bila moj idol, prototip smučarke, kot si želim postati; objektivnost, predanost delu, vztrajnost, odločnost, fizična in mentalna moč ter nenasitna lakota po zmagah," je na začetku zapisala italijanka, ki je v tej sezoni že osvojila 547 točk, osem več od pete Ilke Štuhec

"Ob tvojem zadnjem nastopu sem bila v cilju, pripravljena, da uživam v tvojem zadnjem plesu. S ponosom si svetu pokazala kdo je Tina Maze in ... začela sem jokati. Jokala sem, ker sem pomislila na to, kaj si mi nevede dala skozi leta. Leta, ki so bila zame težka. Vedno sem dejala, da sem moč za ponovne vzpone našla znotraj sebe, a draga Tina, zahvala gre tudi tebi," je še zapisala Goggia in razkrila, da je na steno obesila naslovnico Gazette, ki je bila povsem posvečena Mazejevi.

"V otroštvu sem si želela postati kot ti, mala Tina Maze. Ne le zaradi rezultatov, ampak tudi zaradi tvojega špornega vedenja, ki je povzročilo, da sem te idealizirala. Ženska, ki je kljub slabostim, ki jih podeduje od narave, postala bojna mašina. V soboto si se poslovila od navijačev in odšla. Še nekaj časa sem te občudovala, nato pa pristopila. Še vedno sem jokala. Še nikoli nisem za nekom tako jokala, a še nihče se ni tako dotaknil mojih srčnih strun in vplival na moja čustva kot ti v zadnjih letih."

"Objeli sva se, vem, da so čustva preplavila tudi tebe. V tem objemu hvaležnosti, si izrekla čudovite besede, ki so se me dotaknile, besede, ki jih ne bom nikoli pozabila: 'Zdaj si ti na vrsti'. Hvala, Tina," je zaključila italijanska smučarka.

Slovenska šampionka se je za zapisano zahvalila preko twitterja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.