Šport
28 ogledov

Damjan in Peter Prevc med najboljšimi

Jernej Damjan Profimedias
Na posamično tekmo v Zakopanih se je uvrstilo šest Slovencev, med njimi tudi povratnik v svetovmni pokal Peter Prevc. Domen Prevc je imel nastop že zagotovljen in ni nastopil.

Slovenski skakalci so z odliko opravili kvalifikacije v Zakopanah. Dolgo je med kvalifikanti vodil Aljaž Osterc, na tekmo ste se uvrstila tudi Bor Pavlovčič in Cene Prevc, kasneje je štafeto kot prvouvrščeni prepričljivo prevzel tudi Jernej Damjan (130 m). Ta je takrat drugega Gregorja Schlierenzauerja (124 m) prehitel za skoraj deset točk.

Tudi Jurij Tepeš se je nato uvrstil na tekmo, Damjana pa je kot prvi s številko 52 premagal Nemec Stephan Leyhe, za oba pa se je uvrstil Peter Prevc, ki pa je s 135,5 metra doskočil pri daljavi dneva, nekolko negotov je bil le pri doskoku. Zmagovalec minule zime je sicer za Damjanom zaostal za osem desetink. Uvrstitve prvih treh se do nastopa desetih najboljših iz svetovnega pokala, ki so imeli nastop na tekmi zagotovljen, niso spremenili. Damjan je tako nagrado, ki jo prejme najboljši v kvalifikacijah, zgrešil za pol točke.

Osterc (120,5 m/121,5) je bil v kvalifikacijah 21., Tepeš (118,5 m/118,3) 27., Pavlovčič (117 m/116,0) 31., Cene Prevc (115 m/113,1) pa 36.

Od elitne deseterice, med katero manjka oboleli Stefan Kraft, je bil najdaljši Richard Freitag s 129.5 metri, Domen Prevc prvič v karieri ni izkoristil kvalifikacijskega skoka.

Dobra vrnitev

Peter Prevc je odlično skakal že na obeh treningih pred kvalifikacijami. V obeh serijah treninga je bil najboljši. V prvi seriji mu je to uspelo s skokom dolgim 130,5 metra, v drugi pa z dosežkom 131 metra.

V Zakopanah bo v soboto ob 16. uri na sporedu ekipna tekma, v nedeljo ob 16. pa še posamična preizkušnja.

Kvalifikacije:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.