Šport > Zimski športi
13 ogledov

Damjan tretji v Švici

Jernej Damjan AFP Žurnal24 main
Jernej Damjan se je s tretjim mestom v Einsiedelnu po poškodbi vrnil v velikem slogu.

Slovenski smučarski skakalec Jernej Damjan  je pred  letošnjo  sezono  kljub  poškodbi desnega kolena  očitno dobro pripravljen. Na četrti postaji velike nagrade Mednarodne smučarske zveze je namreč skočil kar do tretjega mesta, pred njim pa sta se uvrstila najboljša letošnjega poletja – Avstrijec Thomas Morgenstern in Poljak Adam Malysz.

Naši orli spet v višavah
 
Damjan je po zadnjem uspehu razumljivo samozavesten, saj je povedal, da je glede na razvoj dogodkov in svoje skakanje v zadnjem tednu takšen izid pričakoval. V skupnem seštevku si je tako zagotovil neposredno udeležbo vsaj na prvi tekmi v Zakopanih, kjer se bo pomeril z najboljšimi skakalci na svetu. Na Zakopane ima sicer zelo lepe spomine, saj je lani tam prvič stal na stopničkah.

Z izkupičkom turneje je zadovoljen tudi Ari Pekka Nikkola , glavni trener naše reprezentance, ki ga je ocenil kot pozitivnega. Meni, da nastopi obetajo lepo sezono in da so fantje na pravi poti.






Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.