Šport > Zimski športi
6095 ogledov

Desetinka odločila zmagovalko, odličen nastop mlade Slovenke

Biatlon Östersund Profimedia
Prva posamična biatlonska zmaga Italiji, med Slovenkami pozitivno le mlada Repinc.

Italijanka Lisa Vittozzi je zmagovalka uvodne posamične ženske biatlonske preizkušnje za svetovni pokal v Östersundu. Kljub zgrešenemu strelu je na 15-kilometrski tekmi za desetinko sekunde ugnala Nemko Franzisko Preuss in za 10 sekund njeno rojakinjo Vanesso Voigt, ki sta bili na strelišču brezhibni. Do točk je s 34. mestom prišla le mlada Lena Repinc.

Najbolj zadovoljna je ob zmagi nedvomno Italijanka, pa tudi Nemki Preuss zanesljivo ni žal, da se je vrnila med biatlonke. Lani je predčasno končala sezono in izpustila tudi domače SP v Oberhofu ter se nato igrala z mislijo o koncu kariere. Danes je bila na pragu zmage.

Mlada bohinjska biatlonka Repinc je bila odlična v smučini, žal pa je na tretjem strelskem postanku zgrešila dve tarči, sicer bi se borila celo za najboljšo deseterico.

Lena Repinc | Avtor: IBU/Reichert IBU/Reichert

"Danes sem zelo zadovoljna. Na začetku sezone sem si zadala cilj, da se čim večkrat uvrstim med dobitnice točk in da mi je to uspelo že na prvi tekmi, je res neverjetno. Seveda mi je zdaj tudi malce žal tistih dveh strelov na tretjem streljanju, saj bi bilo lahko še precej bolje, če bi zadela. Vseeno mislim, da je sezona še dolga in bo še čas za napredek," je po tekmi povedala najmlajša v slovenskem taboru.

Polona Klemenčič ni ponovila odlične predstave iz sobotne tekme mešanih parov, kjer sta z Jakovom Fakom zasedla četrto mesto. Skupaj je zgrešila štiri tarče, na vsakem postanku po eno, in bila 45. Anamarija Lampič je tekmo s šestimi strelskimi napakami, že na prvem postanku je pridelala dve, kljub tretjemu tekaškemu času končala na 55. mestu, Živa Klemenčič pa je zgrešila tri strele in osvojila 68. mesto.

"Na ogrevanju sem se počutila utrujeno. Vseeno se mi zdi, da sem nato vsak krog tekla hitreje. Strelsko pa se mi zdi, da sem rabila malce ogrevanja, ali eno brco v rit. Prva dva strela sem zgrešila, nato pa je bilo v nadaljevanju zelo spodbudno, celo ena nula. Na zadnjem postanku stoje pa sem imela nekaj težav, oziroma me je zagrabila celo malo panika. Kljub temu, da vem, da na tej tekmi vsak strel šteje res veliko in si lahko vzameš nekoliko več časa ... Enostavno sem prvega zgrešila in se mi je nato zataknilo na puški. Hotela sem vse rešiti na hitro in je šlo nato vse narobe. Škoda teh strelov, saj mislim, da bi drugače bila lahko zelo dobra tekma," pa je nastop pokomentirala Lampič.

Ob 14.30 bo na sporedu še moška tekma na 20 km z Jakovom Fakom, Miho Dovžanom, Antonom Vidmarjem in Lovrom Plankom.

 

* Izidi: ženske, 15 km:
 1. Lisa Vittozzi (Ita)             44:03,9 (1)
 2. Francziska Preuss (Nem)           + 0,1 (0)
 3. Vanessa Voigt (Nem)                10,1 (0)
 4. Karoline Offigstad Knotten (Nor)   46,5 (1)
 5. Sophia Schneider (Nem)           1:01,0 (1)
 6. Lisa Theresa Hauser (Avt)        1:07,7 (0)
 7. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor) 1:09,7 (2)
 8. Marte Kraksstad Johansen (Nor)   1:29,6 (1)
 9. Anna Maka (Pol)                  1:52,0 (1)
10. Marit Ishol Skogan (Nor)         1:57,7 (1)
...
34. Lena Repinc (Slo)                4:00,3 (2)
45. Polona Klemenčič (Slo)           4:45,4 (4)
55. Anamarija Lampič (Slo)           5:18,1 (6)
68. Živa Klemenčič (Slo)             6:26,2 (3)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.