Šport > Zimski športi
3342 ogledov

Divje špekulacije glede najboljše smučarke na svetu

Gut-Behrami Epa
Nekdanja zvezdnica belega cirkusa je prilila olje na ogenj govoricam glede prihodnosti Lare Gut-Behrami.

Švicarka Lara Gut-Behrami ob odsotnosti poškodovane Mikaele Shiffrin drvi drugemu velikemu kristalnemu globusu naproti, medtem pa se v smučarskih krogih pojavljajo govorice o možnosti njenega predčasnega slovesa.

Čeprav bo Švicarka sezono skoraj zagotovo sklenila na vrhu skupne razvrstive, kar ji bo uspelo prvič po letu 2016, temu pa bo glede na trenutno stanje v posameznih disciplinah dodal še tri male kristalne globuse v smuku, superveleslalomu in veleslalomu, pa njena nekdanja tekmica Tina Weirather ne izključuje možnosti, da bi Švicarka po koncu najuspešnejše sezone v karieri smuči postavila v kot.

Gut-Behrami | Avtor: Epa Epa
Gut-Behrami je sicer pred časom sama zatrdila, da si želi smučati najmanj do leta 2025, kar pa po mnenju Weirather ni zagotovilo, da jo bomo prihodnje leto še videvali v startnih hišicah. Kot ugiba nekdanja smučarska zvezdnica iz Lihtenštanja, so lahko izjave švicarske kolegice zgolj premetena strategija za odvračanje novinarjev od športnikom neljubih vprašanj.

"Morda se želi samo izogniti vprašanjem o upokojitvi," je dejala Weirather. "Noben športnik ni pristaš vprašanj o tem, kdaj se bo upokojil. Iz tega razloga je smiselno navesti širši časovni okvir," je dodala.

Na vprašanje, ali lahko v samo nekaj tednih pričakujemo Larino napoved o slovesu, je Weirather odvrnila: "To je popolnoma njena odločitev."

Weirather | Avtor: Epa Epa

Gut-Behrami: "Morda bom prenehala"

Švicarska smučarka je na možnost upokojitve namignila že pred začetkom letošnje sezone, ko je napovedala, da se ne namerava več udeležiti poletnih priprav v Argentini, kjer lani ni bila zadovoljna s pogoji za trening. 

Ob tem je izpostavila tudi velik pritisk, s katerim se kot profesionalna športnica srečuje že zadnji dve desetletji.

"Tega ne bom pogrešala. Vsak dan se je treba boriti ter ostati zdrav in fizično dobro pripravljen. To zahteva veliko energije. Vedno te ocenjujejo na podlagi rezultatov. Težave moraš reševati kar se da hitro. To je velik pritisk," je dejala 32-letna veteranka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.