Šport > Zimski športi
49 ogledov

Dober obisk kranjskogorskih tekem

svetovni pokal Kranjska Gora Podkoren Vitranc slalom alpsko smučanje Saša Despot
Organizatorji veleslalomske in slalomske preizkušnje v Kranjski Gori so zadovoljni z obiskom tekem.

Prireditelji tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju v Kranjski Gori so lahko kljub manj uspešnim nastopom slovenskih tekmovalcev zadovoljni. Kot so sporočili, si je veleslalomsko in slalomsko tekmo moških skupaj na prizorišču namreč ogledalo 14.000 ljudi.

"Praznik smučanja v Kranjski Gori je kljub dejstvu, da slovenski smučarji niso dosegli odmevnih uvrstitev, minil zelo uspešno, saj si je tekmovanje ogledalo več kot 14.000 gledalcev. Med njimi so prevladovali slovenski ljubitelji alpskega smučanja, nemalo pa je bilo tudi gledalcev iz obeh sosednjih držav, Avstrije in Italije," so v sporočilu za javnost zapisali prireditelji.

Vodja tekmovanja Aleš Vidic je poudaril, da so za dobro izvedbo tekem kljub visokim temperaturam hvaležni številnim prostovoljcem, ki so veliko svojega prostega časa namenili delu na progi. Kljub bojazni tekmovalcev je bila proga, kot je na novinarski konferenci povedal zmagovalec nedeljskega slaloma, Nemec Felix Neureuther, odlično pripravljena in je omogočala dobre rezultate vsakemu smučarju.

Pokal Vitranc je trdno zasidran tudi na koledarju moških tekem svetovnega pokala v alpskem smučanju v prihodnjih treh letih. Kranjsko Goro bodo najboljši smučarji sveta obiskali spet 14. in 15. marca 2015.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.