Šport > Zimski športi
40 ogledov

Dober uvod: Košir drugi, Marguč četrti

žan košir EPA
Slovenski deskarji alpinci so odlično začeli novo sezono svetovnega pokala. V paralelnem veleslalomu v italijanski Carezzi je Žan Košir zasedel drugo, Rok Marguč pa četrto mesto.

Prvič v karieri je zmagal Avstrijec Anton Unterkofler, med Slovenca pa se je vrinil še en Avstrijec, Lukas Mathies. Brez uvrstitve v izločilne boje so ostali Jernej Demšar (24.), Jure Hafner (41.), Rok Flander in Tim Mastnak, slednja sta ostala tudi brez uvrstitve. Gloria Kotnik je bila 34.

Košir, lani tretji v svetovnem pokalu, se je šestič v karieri uvrstil na stopničke (doslej ima eno zmago), dobro formo pa je pokazal tudi svetovni slalomski prvak Marguč. Tako Tržičan kot Laščan sta bila odlična že v kvalifikacijah, v katerih sta zabeležila drugi in peti čas, pa sta oba prišla do polfinala, Košir še korak dlje.

Košir: Uspeh ima grenak priokus

"Pred tekmo je bilo nekaj negotovosti, saj dolgo nisem tekmoval, zadovoljen pa sem, da sem dokazal, da sem ostal vsaj na isti ravni kot lani. A ta uspeh ima tudi grenak priokus. Mislim, da še nikdar nisem imel lepše priložnosti, da bi zmagal. V finalu mi je šlo odlično, a se mi je tik pred koncem zadnje vožnje na zaključni ravnini zlomila vez, tako da sem ostal brez prve veleslalomske zmage v svetovnem pokalu," je bil s cmokom v grlu zadovoljen Tržičan, ki je vozil taktično zrelo, popolnoma je tvegal le v prvi kvalifikacijski vožnji in zadnji finalni: "Vmes pa sem uspešno nadziral svoj temperament. Vse prevečkrat vozim prehitro, preveč napadalno, zato delam napake. Tokrat teh ni bilo veliko, če bom končno le ugotovil, kako hiter moram biti, bom lahko še kakšno tekmo zmagal."

Marguč: Nastopil sem bolan

Zelo zadovoljen je bil na cilju tudi Marguč: "Nastopil sem bolan, zato takega rezultata nisem pričakoval. Še sreča, da smo v izločilnih bojih tokrat imeli le po eno vožnjo, če bi imeli dve, kot običajno, ne bi zdržal. Vsekakor sem imel velike rezerve, žal pa mi je za tistih sedem stotink, s tako razliko sem namreč izgubil polfinalni dvoboj z Unterkoflerjem. Če pomislim, da mi ta proga ne ustreza preveč, moram biti zadovoljen. Slalomska proga pa mi bolj ustreza, zato upam, da bom tudi jutri dober," je razlagal Marguč, ki je v osmini finala izločil lanskega zmagovalca svetovnega pokala Avstrijca Andreasa Prommeggerja, nato pa še Švicarja Nevina Galmarinija. Kar se tiče imen, ki jih je premagal, je imel težje delo kot Košir.

Svetovni pokal, Carezza, paralelni veleslalom (M):

1. Anton Unterkofler (Avt)
2. Žan Košir (Slo)
3. Lukas Mathies (Avt)
4. Rok Marguč (Slo)
5. Benjamin Karl (Avt)
6. Nevin Galmarini (Švi)
7. Vic Wild (Rus)
8. Philipp Schoch (Švi)
9. Ingemar Walder (Avt)
10. Edwin Coratti (Ita)
...
24. Jernej Demšar (Slo)
41. Jure Hafner (Slo)
odstop: Rok Flander, Tim Mastnak

Svetovni pokal, Carezza, paralelni veleslalom (Ž):

1. Patrizia Kummer (Švi)
2. Tomoka Takeuči (Jap)
3. Jekaterina Tudegeševa (Rus)
4. Ina Meschik (Avt)
5. Marion Kreiner (Avt)
6. Ester Ledecka (Češ)
7. Caroline Calve (Kan)
8. Ariane Lavigne (Kan)
...
34. Gloria Kotnik (Slo)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.