Šport > Zimski športi
6323 ogledov

Dobitnik smukaške kolajne na SP umrl na treningu

David Poisson
Alpsko smučanje je znova zavito v črno.

Na treningu v kanadski Nakiski se je smrtno ponesrečil 35-letni francoski smukač David Poisson, je sporočila Francoska smučarska zveza. Podrobnosti nesrečnega padca še niso znane, pri francoski smučarski zvezi pa so obljubili, da bodo kmalu sklicali novinarsko konferenco.

V svetovnem pokalu je debitiral leta 2004, svoje edine stopničke v svetovnem pokalu pa je osvojil leta 2015 s tretjim mestom v italijanski Santa Caterini. Leta 2013 je na svetovnem prvenstvu v Schladmingu osvojil bron. Dvakrat je nastopil tudi na olimpijskih igrah, najboljši je bil leta 2010 v Vancouvru, ko je bil sedmi v smuku.

"Pri FIS izrekamo iskreno sožalje sotekmovalcem, prijateljem in družinskim članom Davida Poissona. Bil je spoštovan čan svetovnega pokala od svojega debija leta 2004," so po tragični novici zapisali na uradni spletni strani Mednarodne smučarske zveze.

Zadnja podobna nesreča se je prav tako pripetila francoskemu alpskemu smučanju, leta 2001 je na treningu umrla Regine Cavagnoud, ki je trčila v nemškega trenerja.

David Poisson était âgé de 35 ans. Il a participé à deux reprises aux JO (2010 et 2014) et visait ceux de Pyeongchang en 2018. Il avait remporte le bronze en descente aux mondiaux en 2013. pic.twitter.com/THfyuZzAhr

— L'ÉQUIPE (@lequipe) November 13, 2017

Can't believe the tragic news of #davidpoisson today.A great guy who was always either charging or smiling. ❤️ to all his family. @fisalpine

— Chemmy Alcott (@ChemmySki) November 13, 2017

Is this true about David Poisson? So sad....I can’t believe it

— Steven Nyman (@Steven_Nyman) November 13, 2017
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.