Šport > Zimski športi
48 ogledov

Dobre novice za navijače 'Morgija'

thomas morgenstern EPA
Avstrijski skakalec Thomas Morgenstern, ki je na zadnji tekmi za svetovni pokal v Titiseeju grdo padel, je danes dejal, da bo do novoletne skakalne turneje že pripravljen na nove podvige.

Prestižna novoletna skakalna turneja se začne 28. decembra, tudi tokrat pa ne bo minila brez udeležbe Thomasa Morgensterna. Ta je na zadnji tekmi svetovnega pokala zaradi odpete leve vezi na smučki pri doskoku grdo padel, a je danes iz bolnišnice pomiril svoje navijače, da jo je na srečo odnesel brez hujših posledic.

Morgensterna sicer čaka še nekaj okrevanja, saj so zdravnkški pregledi razkrili hude ureznine in podplutbe po vsem telesu, ugotovili pa so mu tudi zlom mezinca na levi roki, zaradi česar ga bodo v torek operirali. Ob tem ima tudi odrgnine in ureznine po obrazu. Kljub temu pa je Avstrijec zadovoljen, saj bi se lahko končalo tudi precej slabše.

"Zame so današnje novice kot druga zmaga (Morgenstern je dobil sobotno tekmo v Titiseeju, op. STA). To, da se mi ob takšnem padcu ni pripetilo nič hujšega, je zame pravi čudež in zelo sem hvaležen, da je tako," je dejal Beljačan. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.