Šport > Zimski športi
20 ogledov

Dobro predstavo Slovenk prekinila megla, Slovenci 14.

Jakov Fak Anterselva biatlon sloski.si
Organizatorji biatlonske štafetne tekme v Anterselvi so morali zaradi slabega vremena tekmo prekiniti, nato pa odpovedati. Izpeljana pa je bila preizkušnja moških štafet, ki so jo dobili Francozi, Slovenci so bili 14.

Andreja Mali, Teja Gregorin, Anja Eržen in Urška Poje so bile na tekmi svetovnega biatlonskega pokala na štafetni tekmi na 4 x 6 km v italijanski Anterselvi na poti k dobremu izidu, vendar so nastop po dobri polovici tekme odpovedali, ker se je na strelišče spustila gosta megla.

Malijeva je stoje zadela vseh pet tarč in strelišče zapustila kot četrta in 12,8 sekunde zaostala za Norveško. Gregorinova je prav tako zadela vseh pet tarč leže in je šla s strelišča peta, 29,2 sekunde za vodilno Rusijo. Pred tretjim strelskim postankom so morali južnotirolski organizatorji tekmo prekiniti in nato odpovedati.

Zaostali za krog

V italijanski Anterselvi so se na štafetni tekmi svetovnega pokala preizkusili še biatlonci. Najboljši so bili Francozi po zaslugi Martina Fourcada, ki je v zadnjem krogu obdržal tesno prednost pred Švedom Carlom Johanom Bergmanom. Tretji so bili Nemci. Slovenija je zaostala za krog, na koncu pa osvojila 14. mesto.

Slovenska četverica je tekmo slabo začela. Peter Dokl je po zgrešenem strelu za vodilnimi zaostajal že tri minute in bil 21., enkrat si je tribune iz kazenskega kroga ogledal tudi Janez Marič, ki je sicer pridobil dve mesti, a je razlika narasla že na dobrih pet minut. Pozneje je Jakov Fak sicer nekaj sekund znižal zaostanek za najboljšimi in štafeto pripeljal na 14. mesto. Klemen Bauer je mesto obdržal, bil tudi že pred Ukrajincem na 13. mestu, a so ga vodilni po zadnjem streljanju ujeli in Slovenija je osvojila skromno 14. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.