Šport > Zimski športi
4 ogledov

Dokaz, da sodi v vrh

Bernard Vajdič je s petim mestom na slalomu v Kitzbühelu izenačil izid kariere. Žurnal24 main
Bernard Vajdič je s petim mestom na slalomu v Kitzbühelu izenačil izid kariere. "Mnogi se ne zavedajo, koliko dela sem vložil v to, da sem lahko med najboljšimi," pravi Vajdič.
 

Preberite še

Intervju: Tina Maze
Vogrinec, Košir o uspehu smučarjev

Ali morda žalujete za izgubljeno priložnostjo, ker v drugem teku niste odpeljali brez napak in prevzeli vodstva?
Po prvem teku sem imel dobro izhodišče in res je, da bi zmagal, če bi ob prihodu v cilj prevzel vodstvo, a tudi s tem petim mestom sem izjemno zadovoljen. Tudi zato, ker sem navsezadnje le sestavil dve dobri vožnji. Mnogi se ne zavedajo, koliko dela sem vložil v to, da sem lahko med najboljšimi. Ta uspeh je pomemben tudi zato, ker sem si dokazal, da se lahko kosam s tistimi, ki so v vrhu, in to je po slabem začetku sezone zelo dobrodošlo.

Vajdič gre na SP z željo po kolajni. © Dejan Mijović

 
Kaj pravite na osip najboljših v finalu?
Danes je bil izjemno tehnično zahteven slalom, zato so napake delali tudi tisti najboljši slalomisti, ki jih ponavadi ne. Na tej tekmi si moral res pokazati vse, če si želel priti med najboljše. Ne brezglavi napad ne preveč taktiziranja se ni izplačalo.

Bo ta rezultat tudi spodbuda za druge fante v reprezentanci?
Seveda. Na treningih smo vedno eden blizu drugega in se na ta način spodbujamo, da smo še boljši. Je pa najbolj pomembno to, da sam na tekmi potrdiš dobro formo. Ker če je tvoj kolega v ekipi dober, tebi pa na tekmi ne gre, čeprav veš, da si podobno hiter, je to lahko frustrirajoče. Ampak mislim, da smo zdaj vsi trije v zelo dobri formi in da bomo to še dokazali.

Kaj pričakujete od torkovega nočnega slaloma v Schladmingu?
To je najboljša tekma sezone, saj te spodbuja največ navijačev. Želim nadaljevati v takem slogu kot v Kitzbühelu in želim si, da bi se mi pridružila tudi Dragšič in Valenčič.

Po tem uspehu morda merite na kolajno na SP?
SP je posebna tekma in vsak tekmovalec, ki ima stik z vrhom, si želi z najpomembnejše tekme sezone odnesti kolajno. Zato lahko trdim zase in za sotekmovalce, da gremo na to tekmo z motivom stopiti na stopničke.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.