Šport > Zimski športi
57 ogledov

Dolina Fiemme spet čarobna: orlice srebrne

Logar Vtic Rogelj Anja Tepeš Bogataj Berčič Saša Despot
Slovenske skakalke Urša Bogataj, Barbara Klinec, Anja Javoršek in Špela Rogelj so na mladinskem svetovnem prvenstvu v dolini Fiemme poletele do srebrne kolajne.

Slovenke so zaostale le za Japonkami, tretje pa so bile Francozinje. Srebrno slovensko postavo na mladinskem svetovnem prvenstvu v italijanski dolini Fiemme so sestavljale Urša Bogataj, Barbara Klinec, Anja Javoršek in Špela Rogelj.

Najboljša v slovenski ekipi je bila Bogatajeva (97,5 m; 99,0 m), ki je bila od naših najuspešnejša tudi na torkovi posamični preizkušnji.

Uspeh z ekipnim duhom

"Na mladinskem svetovnem prvenstvu mi je uspelo nastopiti sproščeno. S posamično preizkušnjo nisem povsem zadovoljna, saj sem vedela, da znam bolje. Vseeno pa ni bilo tako slabo. Na ekipni tekmi pa sem nastopila še nekoliko bolje. Vladal je zelo dober ekipni duh in tudi zato nam je uspelo. Doma imam dovolj prostora za vse kolajne z mladinskega svetovnega prvenstva. Vse tri dosedanje kolajne mi veliko pomenijo, predvsem zadnje in lanska. Lani smo bile močne, saj smo konkurenco ugnale za veliko točk. Letos nihče ni pričakoval, da bi lahko posegle tako visoko. Po treningu skoraj nismo imele možnosti za stopničke, zato sem tega uspeha vesela," je po tekmi dejala Bogatajeva.

Svoj košček k mozaiku so pristavile preostale tri skakalke, ki so se lahko veselile nove kolajne. Ekipna tekma je bila tokrat na sporedu tretjič, in prav na vseh so slovenske skakalke osvojile odličje. Lani so bile v Libercu zlate, predlani v Erzurumu na premierni preizkušnji pa bronaste.

Rogljeva za slovo srebrna

Že četrte kolajne na mladinskih svetovnih prvenstvih se je razumljivo razveselila tudi Rogljeva, ki je dejala: "Tekma je bila super. Kolajne nismo pričakovale, upale smo na boj za bron. Dobile smo srebrno, kar je super za moje zadnje mladinsko svetovno prvenstvo. Pokazala sem boljše skoke kot v sredo in na splošno sem zelo vesela. Mogoče je k uspehu pripomogla tudi sproščenost pred tekmo, saj se nismo ozirale na rezultat, temveč bolj na svoje skoke. Upam, da bom zdaj začela zbirati nekoliko večje snežinke, kot jih dobimo na mladinskem svetovnem prvenstvu."

Bogatajeva in Rogljeva bosta odpotovali na naslednjo postajo svetovnega pokala v nemški Hinzenbach, kjer se jima bodo pridružile Katja Požun, Maja Vtič, Eva Logar in Anja Tepeš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.