Šport > Zimski športi
1 ogledov

Doma v Južni Koreji

bauer20_pokljuka_sad Žurnal24 main
S tremi uvrstitvami med petnajsterico je bilo to Bauerjevo najuspešnejše prvenstvo doslej. V Južni Koreji je že v prejšnji sezoni dosegel svojo najboljšo uvrstitev v svetovnem pokalu (8.).
 

Preberite še

Intervju: Teja Gregorin

Ste si po tisti prometni nesreči pred sezono upali pomisliti na tako dobre uvrstitve na SP?
Na tem prvenstvu sem več kot izpolnil svoje cilje. V te sem verjel že takoj po nesreči, saj je bilo okrevanje zelo hitro. Pravzaprav je bilo nad vsemi pričakovanji. Nekako sem verjel vase vso sezono in v pravem trenutku se je vse poklopilo. V domovino sem se vrnil zelo zadovoljen.

Ste kaj takšnega pričakovali pred odhodom v Pjeongčang?
Po tisti nesreči so se znižali cilji za vso sezono, ne pa cilji za samo svetovno prvenstvo. Verjel sem, da mi lahko uspe in na koncu se je to tudi pokazalo. V pravem trenutku sem ujel dobro formo.

Želi si, da bi nekoč enako dobro tekel in streljal. © Saša Despot

 
Bi bili rezultati boljši, če bi vam nekoliko bolje šlo še v streljanju?
Drži, da noben nastop v celoti ni bil popoln. Tu še imam nekaj rezerve pred prihajajočimi tekmami svetovnega pokala in drugimi velikimi preizkušnjami. Tudi v Južni Koreji sem se veliko naučil in to mi bo v prihodnosti še koristilo. Je pa res, da bi bile uvrstitve na SP lahko še kanček boljše. Na vseh treningih trdo delam, da se mi nekoč posrečita tako dober tek kot tudi dobro streljanje. Želim, da bo to nekoč stalnica v moji karieri.

S tekom pa ste verjetno zelo zadovoljni?
Seveda. Še zlasti na sprinterski preizkušnji, ko sem imel tretji čas teka. Prav zaradi njega sem osvojil tisto 13. mesto. Tek je bil vrhunski, vendar menim, da še imam nekaj rezerve tudi pri njem.

So te uvrstitve lepa napoved za konec sezone in preostale tekme svetovnega pokala?
So. Osebno menim, da je zdaj pred mano še najlepši del sezone. Poskušal bom ohraniti in izkoristiti trenutno formo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.