Šport > Zimski športi
71 ogledov

Domen Prevc: Kristalni globus ni v mislih

Domen Prevc Innsbruck EPA Domen Prevc
Pred skakalci je nekaj zaporednih preizkušenj na velikih napravah. Slednje Slovencem zelo ustrezajo.

Prihajajoči konec tedna bo skakalna karavana dejavna v nemškem Willingenu. Tamkajšnja naprava velja za "mini letalnico", ekipna in posamična tekma pa bosta služili kot generalka za naslednji teden, ko bodo na sporedu pravi poleti v Oberstdorfu.

Večje naprave so pisane na kožo slovenskim tekmovalcem. Letos bo slovensko letalsko "floto" na poletih bržkone okrepil tudi Domen Prevc, ki zaradi rosnih let lani še ni letel. Glavni trener Goran Janus je že pojasnil, da bo Domnov nastop v Oberstdorfu pogojen z dobrimi skoki v Willingenu.

"Se veselim tekem v Willingenu, kjer je skakalnica zelo velika. Mislim, da bom zares lahko užival," je besede Domna Prevca pred potjo v Nemčijo prenesla RTV SLO. 

Ne obremenjuje se s Stochom

Domen Prevc je še vedno v igri za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, za vodilnim Poljakom Kamilom Stochom zaostaja za 153 točk. A 17-letnik ostaja na realnih tleh in se ne obremenjuje z lovorikami. "Boja za veliki kristalni globus nimam v mislih. Ne grem niti iz tekme v tekmo, ampak samo iz skoka v skok," je pojasnil Domen.

V primerjavi s konkurenti bi si Domen Prevc žele malce višje hitrosti na zaletišču. Kljub temu s svojo formo ni nezadovoljen, čeprav se zaveda, da je njegov domet povsem na vrhu.

"Kaj pa vem, kako sem zadovoljen s formo. Če pogledamo statistike, hitrost, se vidi, da nekaj ni v redu. To, da sem od Tandeja počasnejši za 1,2 km/h pa ni več v redu. Mislim, da bom to odpravil s sproščenostjo," je za spletno stran SZS še pojasnil Domen.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 22:36 26.januar 2017.

    Ne vem, če se sploh zavedaš , da z levo roko in prsti pod 90° delaš zračni upor ravno za ta 1 kilometer .