Šport > Zimski športi
328 ogledov

Domen Prevc: Včeraj smo se narobe razumeli

Domen Prevc Wisla Profimedias
Najboljši skakalec letošnje zime je po nekajtedenskem premoru spet prišel na stopničke.

Na drugi tekmi v poljski Wisli je Domen Prevc zasedel tretje mesto, za zmagovalcem Kamilom Stochom in Danielom Andrejem Tandejem. Poljak je Slovenca premagal za 1,3 točke, Norvežan pa le za desetinko.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Stoch povečal svojo prednost, Tande pa je na drugem mestu prehitel Domna Prevca, ki je bil do tega konca tedna v rumeni majici.

"Znova je bila to malce bolj vetrovna tekma, no, če pogledamo odbitke ravno ne, ampak ta veter se tukaj v Wisli kar pozna. Sicer pa se mi zdi, da je bil danes prvi skok za odtenek boljši kot drugi. Če pri drugem odštejemo to, kar sem počel v zraku, je bil dokaj podoben prvemu. Po prvem sem bil zadovoljen, ker sem našel tisto, da sem počasi začutil, kako je potrebno skakati," je po tekmi za STA dejal Domen Prevc.

"Včeraj smo se morda malce narobe razumeli, da krivulja mojih skokov pada. Krivulja je padala samo gledano na skoke v Wisli, sicer pa mislim, da spet skačem vedno bolje," je pojasnil Prevc.

Mladi Slovenec ni obžaloval majhnih razlik, ki so ga ločile od najvišje stopničke in drugega mesta. "Stotinka je stotinka, konec koncev pa tudi, če bi bil Tande deset točk pred mano, ne bi bilo nič drugače. Ne vem, kako bi to sploh še drugače lahko komentiral. Motivacijo bi vseskozi nekje lahko iskal, vendar jaz je imam za skoke več kot dovolj. Vedno se dobro pripravim za vse, vedno grem na polno."

"Stochu gre kot po maslu" 

Glavni trener slovenske skakalne reprezentance Goran Janus pa je nastop Domna Prevca ocenil kot pozitivnega, obžaloval je le manjšo napako v finalu. 

"Zelo napeta tekma, spredaj so bile razlike zelo majhne, kar je dobro. Po dolgem času stopničke za nas, tako da sem zadovoljen. Predvsem sem vesel, da gre pri Domnu na bolje, tako da to je v redu. Njegov prvi skok na tekmi je bil eden boljših v zadnjem času, ne samo v Wisli. V finalu je prehitro pritisnil trup proti smučkam in je malo izgubil na višini, a to so drobne napake. Vseeno se je lepo spustil naprej in to je dobro. Poteka napet boj za vrh, Stoch je na Poljskem domačin, vse mu gre kot po maslu. Sicer pa je vse skupaj na zelo visoki ravni," je dejal Janus.

Komentarjev 1
  • Dixon 09:44 16.januar 2017.

    Samo tako naprej Domen! Slovenci smo za tabo in v Planici te čakata na koncu dve tekmi, kjer boš blestel!