Šport > Zimski športi
41 ogledov

Domen Prevc zapušča SP

domen prevc EPA
Najboljši slovenski orel v svetovnem pokalu Domen Prevc se je s treningom pred kvalifikacijami za tekmo na veliki napravi poslovil od svetovnega prvenstva v Lahtiju.

Trener Goran Janus in strokovno vodstvo slovenske skakalne reprezentance so se odločili, da 17-letni Domen Prevc po seriji slabših skokov predčasno zapušča prizorišče nordijskega svetovnega prvenstva.

Zmagovalec štiri tekem za svetovni pokal, zadnje se je veselil 18. decembra lani, se bo vrnil v domovino in iskal formo, ki ga je krasila v uvodnem delu letošnje sezone. 

domen prevc | Avtor: EPA EPA
Drugega uradnega treninga pred sredinimi kvalifikacijami na veliki napravi se ni udeležil Peter Prevc, tako da je imel Janus na zaletišču le štiri tekmovalce.

Poleg branilca velikega kristalnega globusa so najmanj en skok izpustili tudi Nemca Andreas Wellinger in Richard Freitag, Avstrijca Michael Hayböck in Manuel Fettner, Poljaka Kamil Stoch in David Kubacki ter nekateri drugi.

V prvi seriji drugega treninga na veliki skakalnici je bil najboljši Slovenec Jurij Tepeš s 119 metri in deveto oceno, zelo sodilna sta bila tudi Jernej Damjan s 114 metri ter 16. oceno in Anže Lanišek s 113 metri in 19. oceno. Zmagal je Norvežan Andreas Stjernen s 127 metri, še dva metra dlje pa je v močnem vzgorniku skočil Johan Andre Forfang (6. mesto). Edini, ki je zaradi vetra dobil pribitek točk je bil Stefan Kraft s 115,5 metri, bil je četrti.

Tepeš je bil s 119,5 metra in sedmo oceno najboljši orel tudi v drugi seriji, Damjan je s 115 metri končal na 23. mestu, Lanišek pa s 104,5 metra na 39. Najbolje se je odrezal Stjernen (129,5 m). 

Za daljavo tretje serije je poskrbel Kraft (131,5 m), od Slovencev je bil najboljši Damjan (120,5 m / 11. mesto), sledila pa sta Lanišek (100,5 m / 30. mesto) in Tepeš (99,5 m / 31. mesto).

V sredo ob 17. uri bodo na sporedu kvalifikacije na veliki napravi. Slovenske barve bodo branili Prevc, Tepeš, Lanišek in Damjan.

Komentarjev 1
  • polkainmajolka 20:08 28.februar 2017.

    Mali je postal preveč samovšečen in odrezav. Naj ostane raje doma