Šport > Zimski športi
22 ogledov

Domen zadovoljen, Peter razočaran

Domen Prevc EPA
Domen Prevc je sredi novoletne turneje v smučarskih skokih, ki jo je končal na skupnem devetem mestu kot najboljši Slovenec, izgubil skupno vodstvo v svetovnem pokalu, kljub vsemu zadovoljen zapušča turnejo po četrtem mestu v Bischofshofnu in znova oblečeni rumeni majici vodilnega v pokalu.

"Po eni strani nisem prav preveč vesel, saj sem rumeno majico dobil na nesrečen način drugega. Vse skupaj je grenko, ko vidiš, da je tudi Daniel Andre Tande nezadovoljen, žalosten, da mu je to veliko pomenilo. Zato mi je še malo bolj hudo. A zagotovo mu bo še kdaj uspelo, to je bila tokrat njegova usoda, verjamem pa, da ga čaka še veliko lepega," je po zadnji tekmi novoletne turneje  dejal Domen Prevc.

"Zdaj sem zelo zadovoljen. Že takoj po poizkusni seriji sem si rekel, evo, super, tudi če naslednja dva skoka ne bosta tako dobra, bom danes vesel šel domov. Poizkusni skok je bil dober, na tekmi pa se mi nista ravno sešla, a na koncu smo vsi lahko zadovoljni s četrtim mestom. Na vsaki tekmi je potrebno biti zelo miren, še bolj, kot sem mislil. Potrebno je biti pozoren tudi na doskok v telemark, sicer pa le gradim iz tega. Veliko je bilo medijskega pritiska, a mislim, da sem s tem kar dobro opravil, ker si nisem nalagal bremena in se obremenjeval. Na koncu gremo s celo ekipo zadovoljni domov," je svojo drugo novoletno turnejo ocenil Domen Prevc.

Jurij Tepeš je po prvi seriji vodil, nato pa zasedel sedmo mesto. "Zelo sem vesel obeh skokov. Če veter piha v hrbet, čisto na vrh ne morem. Zelo vesel sem bil predvsem po prvem skoku, saj sem videl, da če je velika skakalnica in malo vzgornika, stvari zelo dobro tečejo. To so zame zelo lepi občutki za naprej, za nastope na velikankah. Pred finalom pa sem se v bistvu pripravil na to, da mojega skoka nihče več ne bo spremljal. Trenerjem sem v šali to tudi povedal. Pred drugim skokom sem bil čisto sproščen, ostal sem miren, vesel sem, da sem tako skočil, kot sem," je dejal Tepeš.

"Novoletna turneja se je zaključila. Le Oberstdorf se je izšel po mojih željah, ostalo mi ni bilo všeč. Bolj kot je turneja šla proti koncu, manj sem bil zadovoljen z rezultati. Danes mi sploh ni bilo všeč, tako da grem domov razočaran. Težko je reči, koliko mi manjka do pravih občutkov. Lahko samo en skok, lahko pa 50 skokov. Potrebno je pozabiti vse zadnje, kar se je zgodilo. Malo se moram 'resetirati', kakšno stvar vpeljati na novo. Zelo dober rezultat bi mi v temu trenutku pomenil toliko kot lanska osvojitev turneje. Uspel bi se sprostiti, veselil bi se dobrega rezultata, česar si zdaj pa res že zelo želim," pa je povedal Peter Prevc, najboljši skakalec minule zime in tudi prejšnje novoletne turneje.

Glavni slovenski trener Goran Janus pa je ocenil: "Posamezne tekme so bile dobre, dobri skoki, več fantov je prišlo med deseterico. Škoda za Domna Prevca za zamujen odskok v današnjem finalu, Jurij Tepeš pa je bil prezgoden. Pomembno je, da imamo rezerve. Pričakoval sem več, a na novoletni turneji moraš biti v vrhunski, življenjski formi in moraš narediti osem odličnih skokov."

Za šele 17-letnega Domna Prevca je dejal, da tudi na treningih kaže nihanja med skoki, o Petru Prevcu pa je povedal: "Potrebno bo biti miren in potrpežljiv, sezona je še dolga. Zdaj nas čaka dvodnevni počitek, potem pa v normalnem ritmu naprej. Pozorni bomo na počitek, regeneracijo in nato z novo energijo naprej."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.