Šport > Zimski športi
8 ogledov

Domnu je bolj všeč naprava v Vikersundu

Domen Prevc Planica 2017 kvalifikacije Profimedias
Peter Prevc si želi na petkovi tekmi v Planici čim bolj popolne skoke. Njegovemu mlajšemu bratu Domnu Prevcu je še vedno ljubša letalnica v Vikersundu, Jurij Tepeš pa si je oddahnil po največji daljavi kvalifikacij.

Prvi slovenski adut Peter Prevc je bil danes iz serije v serijo boljši; nekaj pred deseto uro je skočil 210 m, nekaj do enajste 225,5, v kvalifikacijah uro pozneje pa 231 m. To so bili osmi, sedmi in četrti dosežki serij.

"Moj prvi skok je bil narejen z malo rezerve, v drugem je bil veliko boljši odriv, pa sem potem malo preveč počakal, tudi v tretji seriji sem dobro odskočil, a sem imel pri 190 malo težav s 'premočno' smučko. Jutri moram popraviti ta zadnji del leta. Zadovoljen bom s čim večjo perfekcijo skoka in uživanjem v zraku. Danes pa se sploh ni poznalo, da je deževalo, vojaki so na vrhu zelo dobro opravili delo, le malo so pokrivali zaletišče in zato ni bilo težav zaradi preveč vode v smučini. Tudi doskočišče je bilo dovolj trdo. O tem, kakšno bo vreme v petek, pa me niti ne zanima preveč. To je vprašanje za Jerneja Damjana, ki je zjutraj pogledal vse portale o vremenu in se čudil, zakaj pada dež," je šaljivo zaključil Peter Prevc.

Za najmlajšega Planica ni posebna

Najboljši slovenski skakalec te zime Domen Prevc je v uvodni seriji zaostal za 200-metrsko oznako (196,5 m), nato pa je poletel 207,5 in 222,5 m. V nedeljo je v Vikersundu izboljševal svoje osebne rekorde iz serije v serijo, trenutno je ta po šele njegovi drugi tekmi na letalnicah pri 243,5 m.

"Tole danes ni bilo kaj dobrega, bi se dalo boljše. Še vedno nisem našel pravega položaja v počepu. To bo sedaj malo sedlo v podzavest in jutri gremo dalje. Ne bi delal panike, to je napaka, ki se zgodi kot vsakemu. Osebno mi je letalnica v Vikersundu bolj všeč, je pa res, da v Planici nisem naredil še nobenega dobrega skoka. Marsikomu je Planica posebna, zame pa je to le dodatno prizorišče in zadnja tekma sezone," je po nastopu na svoji tretji letalnici zatrdil Domen Prevc.

Tepeš si je oddahnil po zadnjem

Jurij Tepeš Planica 2017 kvalifikacije | Avtor: Profimedias Profimedias

Jurij Tepeš je z 238 metri dosegel najdaljšo daljavo med vsemi v kvalifikacijah; zlasti v prvi seriji treninga je bil po 192 m nezadovoljen, tudi 223,5 metra v drugem skoku pa ni zadovoljilo njegovih pričakovanj. "Zelo sem si oddahnil po mojem današnjem tretjem poletu. Zadovoljen sem le s kvalifikacijskim, v obeh prejšnjih pa sem delal napake, ker sem se čudno pripeljal do odskočne smučine in sem obakrat prezgodaj odrinil. Upam, da bom v petek skočil tako kot zadnjič danes. Prej sem mislil, da sploh ne bo šlo in tudi v letu potem nisem mogel vsega nadoknaditi," je ocenil Tepeš.

Jernej Damjan Planica 2017 kvalifikacije | Avtor: Profimedias Profimedias
"Prva dva skoka nista bila nič posebnega, precej sem zamujal pri odskoku in so me smuči zavirale v prehodu prek hrbtišča in potem ni bilo dovolj hitrosti. Sam si želim, da bi se čim prej pozdravil, ker imam kar visoko temperaturo," je svoje zdravstveno stanje predstavil Jernej Damjan, ki je stopnjeval svoje dosežke, od ponesrečenih 181,5 m prek 210 in nato do kvalifikacijskih 221 m.

Anže Semenič je bil v prvi poskusni seriji z 238 metri najdaljši med vsemi in je dosegel osebni rekord, 229,5 in 227,5 m v drugi seriji in nato v kvalifikacijah pa sta bili tudi zelo lepi daljavi. "Danes sem zelo užival, sproščen sem šel na tekmo in po Vikersundu nisem bil prestrašen, četudi je tu nekaj več hitrosti na zaletu. Kljub napaki pri odskočni mizi v kvalifikacijah ni bilo večjih težav. Posebej sem užival v prvem skoku, ko sem letel res daleč, ker sem odraščal še v časih, ko je tudi 200 m veliko pomenilo, sem se zato uvodnega dosežka res veselil. Toda to bo treba pokazati tudi jutri," je bil zelo zadovoljen Semenič.

Tilen Bartol je začel z 219 m, potem pa nadaljeval z 224 in 211 m ter si kot edini iz slovenske nacionalne kvote zagotovil nastop na tekmi. "Trening mi je zelo dobro uspel, v kvalifikacijah pa sem naredil res veliko napako. Iz treningov sem prenesel kar veliko, vedel sem, da se lahko brez težav uvrstim na tekmo. Potem pa se mi je malo podrlo. Upam, da tega na tekmi ne bom naredil," si je zaželel Bartol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.