Šport > Zimski športi
9773 ogledov

Drama v Lillehammerju: najboljši skakalec na svetu grdo padel na treningu

Granerud Profimedia
Norvežan Halvor Egner Granerud se je poškodoval med pripravami na novo sezono v Lillehammerju.

Najboljši smučarski skakalec na svetu Halvor Egner Granerud se je lažje poškodoval ob padcu na manjši napravi (K-90) slovitega kompleksa Lysgardsbakken v Lillehammerju, kjer norveški skakalci nabirajo kilometrino pred prihajajočimi poletnimi izzivi.

"Torek nam je prinesel dramatičen začetek poletne sezone, ko je Halvor Egner Granerud padel med drugo serijo za trening," so sporočili iz norveške skakalne reprezentance.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Granerud, dvakratni dobitnik velikega kristalnega globusa (2021, 2023), je v sončnih in rahlo vetrovnih razmerah kmalu po odrivu izgubil ravnotežje in v padcu utrpel lažje poškodbe, zaradi katerih je začasno pristal na berglah.

"Prvič to pomlad sem poskusil skočiti z opremo, ki je bila prilagojena novim pravilom," je okoliščine padca opisal Norvežan. "V redu sem, samo boli me. Spominjam se samo tega, da mi je vzelo desno smučko. Ne spomnim pa se drsenja po doskočišču. Ne vem, ali zaradi adrenalina ali pa sem izgubil zavest," je dodal 27-letnik iz Osla, ki so ga po padcu odpeljali v bolnišnico.

Pregled z rentgenom je pokazal, da so kosti ostale cele. "Naslednjih nekaj dni si bom zavoljo svojega udobja pri hoji pomagal z berglami. Potem bo vse v redu," je prepričan skakalec, ki naj bi se v drugi polovici junija udeležil Evropskih iger v poljskem Krakovu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.