Šport > Zimski športi
25 ogledov

Drevova do izida sezone

Ana Drev Profimedias
Na predzadnji veleslomski tekmi sezone je zmagala Mikaela Shiffrin, Ana Drev je bila peta, Tina Robnik pa 20.

Na veleslalomsko progo v Squaw Valleyju se je s startno številko 2 podala Ana Drev. Ta je v zgornjem delu proge še držala priključek s takrat vodilno Marto Bassino, a ji spodnji del ni najbolje uspel, za Italijanko pa je zaostala 62 stotonk. Najboljšo slovensko veleslalomistko sta nato prehiteli še Federica Brignone in Tessa Worley.

Francozinja je prevzela vodstvo in tako naredila lep korak k osvojitvi malega kristalnega globusa v tej disciplini. Worleyjeva je imela pred predzadnjim veleslalomom sezone 120 točk prednosti pred Američanko Mikaelo Shiffrin. Ta je startala kot sedma, bila na progi vselej majhen korak pred Francouinjo, v cilju pa imela dve desetinki naskoka. Drevovo je potisnila na peto mesto, naslednje smučarke pa so zaostajale za Slovenko, s številko 14 pa je njen rezultat izenačila Manuela Moelgg.

Odstop Štuhčeve

S številko 30 je nastpila Tina Robnik, ki je v cilj prišla kot 23. (+3,59), takoj za njo pa se je iz startne hiške pognala še Ilka Štuhec. Druga smučarka sezone je dobro nastopila v zgornjem delu proge, a nato naredila prvo večjo napako, kljub temu pa ji je dobro kazalo za uvrstitev v drugo vožnjo. Vendar je sledila še ena napaka in odstop. On rastopu Katarine Lavtar s številko 35 je bila Robnikova 24., pet mest za njo pa je zaostala četrta Slovenka v prvi vožnji (+3,99), ki pa je kmalu ostala brez uvrstitve v finale. Kot zadnja iz slovenskega tabora je nastopila Ana Bucik (+4,77), tudi ona se ni prebila med trideseterico najboljših. Na koncu je osvojila 43. mesto, Lavtarjeva je bila 33, Robnikova pa je ostala na 24. poziciji.

Drevova še enkrat dobro

Slednja je dobro nastopila v finalni vožnji in prehitela nekaj tekmovalk. Pred nastopom Drevove je vodila Viktoria Rebensburg, ki je bila na prvi progi 35 stotink počasnejše od Slovenke. Ta je v primerjavi z Nemko vsekozi izgubljala prednost, a je v cilj vseeno prišla s petimi stotinkami naskoka. Še manjša razlika je bila med prvo in drugo po nastopu Moelggove, ki je Drevovo ugnala za pičlo stotinko.

Precej zanesljivejša je bila Brignonejeva, ki je nato rojakinjo premagala za kar 96 stotink. Ko je v drugo slabo nastopila Bassinova, za Drevovo je skupno zaostala za 0,67 sekunde, je bilo že jasno, da bo slovenska veleslalomistka prišla do izida sezone. Doslej je bila namreč najboljša šesta. Tudi Worleyjevi se nastop ni izšel po željah, vseeno pa je zasedla drugo mesto (+0,79). Sledil je le še nastop Shiffrinove, ki je sicer izgubila večino prednosti, na koncu pa ohranila sedem stotink za zmago.

Drevova je končala kot peta, Robnikova pa je bila s četrtim časom druge vožnje 20.

Veleslalom (Ž), Squaw Valley:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.