Šport > Zimski športi
17311 ogledov

Smučarska zvezdnica delila tragično novico, dočakal je le 34 let

Holdener Profimedia
Priljubljena smučarska zvezdnica žaluje ob izgubi ljubljenega družinskega člana.

Švicarska alpska smučarka Wendy Holdener se je z objavo na družbenih omrežjih poslovila od svojega brata, ki je izgubil bitko z rakom. Star je bil komaj 34 let.

"V zgodnjih urah 22. februarja je za vedno odšel Kevin, moj brat, zaupnik in menedžer, sin mojih staršev, Stevov brat in Carmenin soprog," je zapisala ena najboljših švicarskih smučark zadnjega desetletja.

Kevin je preminil po 14-letnem boju z zahrbtno boleznijo. Ko je bil star komaj 20 let, so mu zdravniki diagnosticirali redko in kompleksno obliko raka. Z diagnozo so čez noč ugasnile njegove sanje, da bi postal profesionalni alpski smučar.

"Rak je uničil njegove sanje. Kljub temu nas je vedno znova navduševal z močno voljo in veseljem do življenja. Pogumno se je soočil z boleznijo in z nami ostal še teh nekaj dragocenih let. Njegova smrt nam prinaša veliko bolečino in za njim je ostala praznina, ki je ne bo mogoče zapolniti. Zelo ga pogrešamo," je dodala 30-letnica.

Holdener | Avtor: Instagram Instagram

Holdenerjeva je trenutno na prisilnem počitku, potem ko si je lanskega decembra med slalomskim treningom v Pozza di Fassi poškodovala stopalo in posledično morala na operacijo gležnja.

Nedavno je izrazila željo, da bi se na smučišča vrnila še pred koncem sezone, vprašanje pa je, če ji bo zdravje to dopuščalo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kevin Holdener (@kholdener)

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Lion0077 14:47 23.februar 2024.

    O, res tragedija. Moje iskreno sožalje... Smrt 10, 20, 30, 40 letnika je pa res nekaj najbolj groznega in žalostnega. 😥😥

  • Ender3 14:27 23.februar 2024.

    Slišal sem izjavo delavke v Hospic-u, da je bilo pred kovid epidemijo redko srečati 40 in 50 letnike umirati za rakom. Sedaj je stanje grozljivo s tem, da smrt nastopi v mesecu ali po letu po odkritju in zdravljenju..