Šport > Zimski športi
53 ogledov

Dva slovenska dvoboja v Oberstdorfu

peter prevc oberstdorf kvalifikacije EPA
V Oberstdorfu se danes začenja 62. novoletna turneja v smučarskih skokih. Preizkušnje, ki se bo začela ob 16.30, se bo udeležilo tudi sedem slovenskih skakalcev. Med njimi je bil v kvalifikacijah najdaljši Peter Prevc na petem mestu.

Poleg športnika leta 2013 v Sloveniji bodo od slovenskih 'orlov' nastopili še Jaka Hvala, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Robi Kranjec, Tomaž Naglič in Rok Justin. Torej vsi, ki so se udeležili sobotnih kvalifikacij, v katerih so najdlje skočili Norvežan Anders Bardal, Japonec Noriaki Kasai in Švicar Simon Ammann.

Prva serija bo potekala na izpadanje. Na sporedu sta dva slovenska dvoboja, Tepeš - Hvala in Prevc - Justin, Damjan se bo pomeril z Nemcem Andreasom Wellingerjem, Kranjec s Fincem Jannejem Ahonenom, Naglič pa z Avstrijcem Andreasom Koflerjem.

Letos se bodo tekmovalci potegovali za rekorden denarni sklad. Skupaj je na voljo 257.000 evrov, skupni zmagovalec pa bo prejel 16.340 evrov.

Novoletna turneja se bo po Oberstdorfu preselila v Garmisch-Partenkirchen, kjer bo tekma na prvi dan novega leta, 4. januarja je na sporedu preizkušnja v Innsbrucku, 6. pa v Bischofshofnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.