Šport > Zimski športi
259 ogledov

Dvojna slovenska zmaga za konec sezone

Tilen Bartol Profimedias
Končan je poletni celinski pokal za smučarske skakalce.

Slovenski smučarski skakalec Tilen Bartol (308 točk) je zmagovalec zadnje tekme celinskega pokala v nemškem Klingenthalu. Za dvojno slovensko slavje je z drugim mestom poskrbel še Timi Zajc (289,6), tretji pa je bil Norvežan Joachim Hauer (270,3).

peter prevc Prvi test Šport Prevc bo želel dokazati, da ni storil napake

Med dobitniki točk so na današnji tekmi končali še štirje Slovenci. Domen Prevc (252,4 točke) je bil dvanajsti, Rok Tarman (247) 18., Nejc Dežman (241,2) 22., Jan Kus (239,8) pa še dve mesti za njim. Brez finala je ostal Andraž Pograjc na 33. mestu.

Celinski pokal je osvojil Poljak Klemens Muranka, danes deveti, ki je zbral okroglih 700 točk. Drugi je bil današnji zmagovalec Bartol s 627 točkami, ki pa je izpustil tri tekme. Zajc, ki je tako kot njegov reprezentančni kolega izpustil tri tekme sezone, je končal na četrtem mestu s 484 točkami, med deseterico je od Slovencev končal še Miran Zupančič (322) na sedmem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.