Šport > Zimski športi
2008 ogledov

Velik podvig Dvornikove, stopničke zgrešila za štiri stotinke

Shiffrin Epa
Slovenska smučarka Neja Dvornik se je na finalnem slalomu sezone v Saalbachu z 21. mesta po prvi vožnji povzpela na četrto in dosegla svoj najboljši izid v karieri. Zmagala je Američanka Mikaela Shiffrin.

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka zadnjega ženskega slaloma sezone 2023/24 svetovnega pokala v alpskem smučanju. Shiffrin je v Saalbachu osvojila karierno 97. zmago. Najboljša vožnja finala je uspela Slovenki Neji Dvornik, ki je osvojila četrto mesto za najboljši dosežek v karieri. Po prvi vožnji je bila 21.

Dvornik so od premiernih stopničk v svetovnem pokalu ločile zgolj štiri stotinke. Njen končni zaostanek je znašal 67 stotink sekunde.

Anna Swenn-Larsson iz Švedske, ki je postavila najboljši čas prve vožnje zadnjega ženskega slaloma sezone, je bila na koncu tretja (+0,63). Drugo mesto je osvojila Norvežanka Mina Fürst Holtmann, ki je bila osma po prvi vožnji.

Shiffrin je že pred finalom v Saalbachu osvojila slalomski seštevek.

Shiffrin | Avtor: Epa Epa

Druga Slovenka Andreja Slokar, ki je zasedala 19. mesto po prvi vožnji, je v finalu odstopila.

Neja Dvornik | Avtor: Profimedia Profimedia
Dvornik je s sijajno drugo vožnjo, ko je pridobila kar 17 mest, krepko izboljšala tudi svojo končno uvrstitev v seštevku slaloma. Na svojem prvem finalu sezone je v slalomskem seštevku končala na 18. mestu, kar je njena najboljša uvrstitev v karieri.

Slokar je po 11 tekmah v seštevku slaloma končala na 22. mestu.

V nedeljo bo še ženski veleslalom, na katerem bo nastopila Ana Bucik.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.