Šport > Zimski športi
33 ogledov

Ema Klinec peta v Rusiji

Ema Klinec smučarski skoki EPA
Smučarke skakalke so se v ruskem Čajkovskiju pomerile na četrti tekmi svetovnega pokala in še četrtič v sezoni je zmagala Japonka Sara Takanaši. Med Slovenkami je bila najboljša 15-letna Ema Klinec na petem mestu,

Poleg odlične Eme Klinec, so si tudi ostale tri slovenske skakalke priskakale točke. Katja Požun je bila 12., Eva Logar 18 in Urška Bogataj 20. Tudi tekma na lani zgrajeni napravi je pokazala, da je Japonka Takanašijeva v olimpijski sezoni v izredni formi. V polarnih razmerah, živo srebro se je spustilo več kot 20 stopinj pod ledišče, je Japonka na četrti tekmi sezone dosegal še četrto zmago. Sicer pa je tekmo zasenčila poškodba Nemke Svenje Würth, ki si je ob padcu na treningu poškodovala hrbtenico.

Sicer pa je v slovenskem taboru po prvi seriji najbolje kazalo Požunovi, ki je bila na četrtem mestu, a je dosegla le 24. izid druge serije in nazadovala na skupno 12. mesto. Ravno obratno je bilo pri Klinčevi, ki je ob močnem vzgorniku z 11. napredovala na peti položaj, dosegla pa je četrti najboljši izid v finalu. 

"Danes se mi je zgodilo nekaj takega, kar mi veliko pomeni. V prvem skoku sem res začutila, da lahko naredim dober rezultat. Pri drugem poskusi sem se nekoliko sprostila. Dovolj sem imela uvrstitev okoli deseterice. Le počakala sem mizo in opravila odličen drugi skok. Super," je bila ob uspehu kariere presrečna Klinčeva.

"Tekma je bila na trenutke precej težka. Vse skupaj je še potenciral polarni mraz. Ema je naredila dva solidna skoka, v prvem poskusu je bila na odskočni mizi še nekoliko prezgodnja, drugi skok pa je bil normalno izveden. Katja je naredila manjšo napako na odskoku, ki se je na takratne razmere v zraku le še potenciralo. je tekmo analiziral glavni trener Jože Berčič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.