Šport > Zimski športi
9 ogledov

Fabjanova peta, tri obstale v četrtfinalu

Vesna Fabjan smučarski tek EPA
Prvi večji uspeh sezone med smučarskimi tekači je danes uspel Vesni Fabjan na sprintu v prosti tehniki. Fabjanova se je uvrstila v finalni tek, kjer je osvojila končno peto mesto. Zmagala je Norvežanka Marit Bjoergen.

Po skoraj dveh letih se je Vesna Fabjan znova prebila med najboljšo šesterico v sprintu. Dobro so s svojimi nastopi opravile tudi preostale slovenske tekačice, ki so obstale v četrtfinalu in se uvrstile med dobitnice točk. Katja Višnar je bila 14., Alenka Čebašek 16. in Nika Razinger 26.

S finalnim tekom je najbolje opravila Marit Bjoergen, ki je v fotofinišu ugnala Američanko Kikkan Randall, tretja pa je bila Nemka Denise Hermann. Petouvrščena Fabjanova je bila od tekmovalke počasnejša za dobre štiri sekunde po tekmi pa vidno zadovoljna.

"Res je, super občutek je, ko vem, da se lahko spet enakovredno merim z najboljšimi, saj je od zadnjega finala minilo res veliko časa.  Težko je bilo, po letih suše sem se bala, kako bo, ampak zdaj, ko sem prebila led, bo veliko lažje. Vesela sem, da je ta uvrstitev prišla na prvem sprintu v sezoni, še več jih bo januarja in se jih že zelo veselim," je povedala. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.