Šport > Zimski športi
184 ogledov

Fak na drugi tekmi že blizu stopničk

Jakov Fak Profimedia
Jakov Fak do vrhunske uvrstitve.

Jakov Fak je na začetku biatlonske sezone v odlični formi. Na individualni tekmi je osvojil sedmo mesto, na prvi sprinterski tekmi pa je naredil še en korak proti zmagovalnemu odru. Premoč je moral priznati le nepremagljivemu Johannesu Thingnesu Bøju, ki je prišel do svoje 49. zmage v svetovnem pokalu, Švedoma Sebastianu Samuelssonu in Martinu Ponsiluomi ter Norvežanu Vetleju Sjåstadu Christiansenu.

Fak je podrl vseh 10 tarč in bil ob odhodu z zadnjega strelišča še drugi, a so ga kasneje v teku prehiteli Samuelsson, Ponsiluoma in Christiansen, ki so sicer ob streljanju prislužili en kazenski krog. Od stopničk je bil slovenski biatlonec na koncu oddaljen le za 5.2 sekunde, od drugega mesta pa devet sekund, kar mu ponuja odlično izhodišče pred zasledovalno tekmo.

Ostali Slovenski tekmovalci so ostali brez novih točk. Klemen Bauer je imel vnovič nemirno roko in zgrešil štiri od desetih poskusov na strelišču ter končal na 50. mestu, saj dodatnih 600 metrov s sicer solidnim tekom ni mogel nadomestiti do te mere, da bi se zavihtel med dobitnike točk. Za njimi je zaostal dobrih 16 sekund.

Miha Dovžan in Alex Cisar, ki je zamenjal Roka Tršana, sta morala v kazenski krog dvakrat. Dovžan je osvojil 66. mesto, mladi Cisar, ki je debitiral v svetovnem pokalu, pa je bil 87.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.