Šport > Zimski športi
162 ogledov

Fenomenalne orlice meljejo naprej

nika prevc Epa
Na drugi tekmi silvestrske turneje na Ljubnem ob Savinji bo tako kot v petek nastopilo enajst Slovenk.

Najboljša med njimi je bila Urša Bogataj (128,0), ki je dobila kvalifikacije. Med deseterico je bilo kar šest Slovenk. Boj za zlato sovo se bo za skakalke začel ob 16. uri.

Najbolje se je od varovank glavnega trenerja Zorana Zupančiča odrezala v petek četrtouvrščena Bogatajeva, ki je skočila 92 metrov in za točko in pol ugnala Japonko Saro Takanashi. Ema Klinec (125,9) je zasedla tretje mesto, potem ko je bila tretja že na petkovi tekmi.

Na petem je pristala zmagovalka prve tekme silvestrske turneje Nika Križnar (125,4). Vodilna v skupnem seštevku Avstrijka Marita Kramer (114,9) je bila šele 17.,

nika križnr | Avtor: Epa Epa

Špela Rogelj (124,8) je v kvalifikacijah znova skočila dobro, zasedla šesto mesto in bo lovila boljšo uvrstitev od njenega 14. mesta na petkovi tekmi. Nika Prevc (119,6) je znova dokazala, da je dobro trenirala pred tekmama na domači skakalnici. V kvalifikacijah je zasedla osmo mesto. Jerneja Brecl (118,2) je za svojo reprezentančno kolegico nekaj malega zaostala in bila deseta.

Dobro se je odrezala tudi Maja Vtič (106,4), ki je bila 30., za Vtičevo je malenkost zaostala mlada Nika Vetrih (103,1) na 36. mestu, medtem ko je bila Katra Komar (97,2) 42. Za las sta nastop na tekmi ujeli Lara Logar (95,3), ki je bila 45., in Jerneja Repinc Zupančič (93,0) na 49. mestu.

Za nastop na drugi tekmi silvestrske turneje je bila od slovenskih skakalk prekratka le Tinkara Komar (86,1) na 61. mestu.

Skakalni spored se bo danes začel ob 14. uri s tradicionalno novoletno tekmo v Garmisch-Partenkirchnu za moške, sledila pa bo zadnja preizkušnja na Ljubnem.

* Pari slovenskih skakalk:
 5. par: Maja Vtič - Kaori Iwabuchi (Jap)
11. par: Nika Vetrih - Aleksandra Kustova (Rus)
16. par: Jenny Rautionaho (Fin) - Jerneja Brecl
17. par: Katra Komar - Daniela Iraschko-Stolz (Avt)
18. par: Carina Vogt (Nem) - Nika Prevc
20. par: Lara Logar - Špela Rogelj
21. par: Logan Sankey (ZDA) - Nika Križnar
23. par: Julia Clair (Fra) - Ema Klinec
24. par: Jerneja Repinc Zupančič - Sara Takanashi (Jap)
25. par: Natalie Eilers (Kan) - Urša Bogataj
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.